De Albert Heijn introduceert woensdag 11 maart haar nieuwe idee om je smartphone als zelfscanner te kunnen gebruiken. Het is vanaf woensdag mogelijk om in maar liefst 200 van de 850 winkels je boodschappen te scannen met je smartphone.

De Appie-app, die bij veel mensen waarschijnlijk al bekend is, wordt uitgebreid met de functie om producten te scannen. De applicatie is toegankelijk voor iOS en Android gebruikers. Tegenwoordig is er op alle smartphones wel een camera aanwezig, waardoor deze kan fungeren als zelfscanner. Door middel van de camera kun je de barcode van producten scannen en worden deze vervolgens op je betaallijst gezet.

Zo is het dus mogelijk om je digitale boodschappenlijstje in je Appie-app te zetten en te switchen tussen de zelfscanner en het boodschappenlijstje. Weg met de handgeschreven lijstjes en tijd voor vernieuwing.

afb appie

Caissières verleden tijd?

Het is nog maar te zien of er op langere termijn caissières worden vervangen door zelfscanners. Voor veel consumenten is het fijn om een aanspreekpunt te hebben in de winkel. Voor de snelle boodschap is het dan ook fijn dat je met een zelfscanner zelf snel de winkel door kan, maar haal jij een hele kar vol boodschappen, dan neem je waarschijnlijk liever de tijd om bij een caissière af te rekenen.

Zo zie je maar dat men steeds meer afhankelijk wordt van smartphones en andere apparatuur. De ontwikkelingen zullen nooit stil staan en wanneer de mobiele zelfscanners hun werk goed doen, zal dit waarschijnlijk op grotere schaal geïntroduceerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *