• Bjorn
  • 0

De Albert Heijn introduceert woensdag 11 maart haar nieuwe idee om je smartphone als zelfscanner te kunnen gebruiken. Het is vanaf woensdag mogelijk om in maar liefst 200 van de 850 winkels je boodschappen te scannen met je smartphone.

De Appie-app, die bij veel mensen waarschijnlijk al bekend is, wordt uitgebreid met de functie om producten te scannen. De applicatie is toegankelijk voor iOS en Android gebruikers. Tegenwoordig is er op alle smartphones wel een camera aanwezig, waardoor deze kan fungeren als zelfscanner. Door middel van de camera kun je de barcode van producten scannen en worden deze vervolgens op je betaallijst gezet.

Zo is het dus mogelijk om je digitale boodschappenlijstje in je Appie-app te zetten en te switchen tussen de zelfscanner en het boodschappenlijstje. Weg met de handgeschreven lijstjes en tijd voor vernieuwing.

afb appie

Caissières verleden tijd?

Het is nog maar te zien of er op langere termijn caissières worden vervangen door zelfscanners. Voor veel consumenten is het fijn om een aanspreekpunt te hebben in de winkel. Voor de snelle boodschap is het dan ook fijn dat je met een zelfscanner zelf snel de winkel door kan, maar haal jij een hele kar vol boodschappen, dan neem je waarschijnlijk liever de tijd om bij een caissière af te rekenen.

Zo zie je maar dat men steeds meer afhankelijk wordt van smartphones en andere apparatuur. De ontwikkelingen zullen nooit stil staan en wanneer de mobiele zelfscanners hun werk goed doen, zal dit waarschijnlijk op grotere schaal geïntroduceerd worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...