In de tweede helft van dit jaar komt de nieuwe Qualcomm Snapdragon 823 chipset uit, die een upgrade moet worden voor de huidige Snapdragon 820 chipset. In de tweede helft van het jaar zal de nieuwe chipset het levenslicht zien. De nieuwe chip is bedoeld voor high-end smartphones. Waarschijnlijk zullen Samsung, LG en Sony gebruikmaken van de nieuwe chip.

Uit nieuwe informatie blijkt dat Qualcomm nog dit jaar een nieuwe chip uit wil brengen. Een Chinese bron biedt meer informatie over de nog uit te brengen chip.

Samsung Galaxy Note 6

Snapdragon 823 chipset

Volgens Chinese bronnen bevat de chipset een 64-bit Kyro quad-core processor met een rekenkracht van maar liefst 2,6 GHz. Daarnaast ondersteunt de chip LPDDR4 geheugen met een maximum van 8 gigabyte. Daarnaast kunnen camera’s aangestuurd worden met een maximale resolutie van 25 megapixel.

De chipset zal mogelijk alleen geïmplementeerd worden door fabrikanten van high-end smartphones. Chinese bronnen zeggen dat onder meer Samsung, LG en Sony bezig zijn met de ontwikkeling van nieuwe toestellen die gebruik zal maken van de nieuwe chipset. Zo zou Samsung werken aan de Samsung Galaxy Note 6. LG zou de chip willen gebruiken in de LG G Flex 3. Voor Sony weten we dat het bedrijf werkt aan een Xperia-smartphone, maar meer is nog niet bekend.

Samsung Galaxy Note 6

Over de komst van de Samsung Galaxy Note 6 zijn de afgelopen tijd al meer speculaties verschenen. Doordat de chip maar liefst 8 gigabyte werkgeheugen ondersteunt, zou de speculatie over de komst van een 6 gigabyte toestel best wel eens kunnen kloppen. De huidige Samsung Galaxy S7 en S7 Edge beschikken nu nog over 4 gigabyte werkgeheugen. Naar verwachting komt de Samsung Galaxy Note 6 in augustus of september uit.

LG G Flex 3

Dat Chinese bronnen spreken over de komst van de LG G Flex 3 is een stuk opmerkelijker. Vorig jaar gingen er geruchten de ronde dat de LG G Flex 2 dit jaar geen opvolger zou krijgen. LG zou nu toch werken aan een smartphone met een gebogen scherm, die mogelijk LG G Flex 3 zou gaan heten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *