Telefoonfabrikant Sony is begonnen met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow op haar Xperia-smartphones. De Sony Xperia Z2, Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact komen in aanmerking voor een update van hun toestel. Inmiddels is de fabrikant in de eerste landen begonnen met de uitrol van de update.

De inmiddels twee jaar oude Xperia Z2 en ander halfjaar oude Xperia Z3 komen samen met de Xperia Z3 Compact alle drie in aanmerking voor de grote update. Volgens de goed geïnformeerde Xperia Blog is Sony al gestart met de uitrol van de update in de eerste landen.

Sony-Xperia-Z3-Compact-Orange_3

Xperia Z2 als eerste aan de beurt

De Sony Xperia Z2 vierde onlangs haar tweede verjaardag en komt als eerste in aanmerking voor de update. Het is waarschijnlijk ook meteen de laatste update die nog voor het toestel wordt uitgebracht. Bij Sony is het namelijk gebruikelijk dat de fabrikant de toestellen ongeveer twee jaar up-to-date houdt. De fabrikant doet het daarmee beter dan haar concurrenten.

Bezitters van de Sony Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact hebben meer geluk, want die zullen mogelijk ook nog een update naar Android N krijgen. Dat is de nieuwste versie van het besturingssysteem, die overigens nog in ontwikkeld heeft. In de update naar Marshmallow zitten niet alleen de nieuwe functies van Marshmallow, maar Sony heeft ook meteen een aantal bekende bugs geplet.

Voordelen update

Naast de bugoplossingen krijgen de smartphones ook de functies van Android 6.0 Marshmallow. De belangrijkste functie is de permissie manager. Daarmee kunnen gebruikers per applicatie bepalen welke systeembronnen de applicatie wel of niet mag aanspreken.

Tenslotte is de nieuwste versie van het besturingssysteem een stuk energiezuiniger, door de komst van de Foze-functie. De functie is in het leven geroepen om het energieverbruik te verminderen als de smartphones in stand-by-modus staan.

Beschikbaarheid

Volgens onze gegevens zijn er op dit nog geen meldingen vanuit Nederland dat er al updates voor de toestellen beschikbaar zijn. Uit andere delen van de wereld zijn die er al wel, waardoor we verwachten dat Marshmallow binnen een paar weken ook in Nederland beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *