• Dennis
  • 0

Telefoonfabrikant Sony is begonnen met de uitrol van Android 6.0 Marshmallow op haar Xperia-smartphones. De Sony Xperia Z2, Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact komen in aanmerking voor een update van hun toestel. Inmiddels is de fabrikant in de eerste landen begonnen met de uitrol van de update.

De inmiddels twee jaar oude Xperia Z2 en ander halfjaar oude Xperia Z3 komen samen met de Xperia Z3 Compact alle drie in aanmerking voor de grote update. Volgens de goed geïnformeerde Xperia Blog is Sony al gestart met de uitrol van de update in de eerste landen.

Sony-Xperia-Z3-Compact-Orange_3

Xperia Z2 als eerste aan de beurt

De Sony Xperia Z2 vierde onlangs haar tweede verjaardag en komt als eerste in aanmerking voor de update. Het is waarschijnlijk ook meteen de laatste update die nog voor het toestel wordt uitgebracht. Bij Sony is het namelijk gebruikelijk dat de fabrikant de toestellen ongeveer twee jaar up-to-date houdt. De fabrikant doet het daarmee beter dan haar concurrenten.

Bezitters van de Sony Xperia Z3 en Xperia Z3 Compact hebben meer geluk, want die zullen mogelijk ook nog een update naar Android N krijgen. Dat is de nieuwste versie van het besturingssysteem, die overigens nog in ontwikkeld heeft. In de update naar Marshmallow zitten niet alleen de nieuwe functies van Marshmallow, maar Sony heeft ook meteen een aantal bekende bugs geplet.

Voordelen update

Naast de bugoplossingen krijgen de smartphones ook de functies van Android 6.0 Marshmallow. De belangrijkste functie is de permissie manager. Daarmee kunnen gebruikers per applicatie bepalen welke systeembronnen de applicatie wel of niet mag aanspreken.

Tenslotte is de nieuwste versie van het besturingssysteem een stuk energiezuiniger, door de komst van de Foze-functie. De functie is in het leven geroepen om het energieverbruik te verminderen als de smartphones in stand-by-modus staan.

Beschikbaarheid

Volgens onze gegevens zijn er op dit nog geen meldingen vanuit Nederland dat er al updates voor de toestellen beschikbaar zijn. Uit andere delen van de wereld zijn die er al wel, waardoor we verwachten dat Marshmallow binnen een paar weken ook in Nederland beschikbaar is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...