• Dennis
  • 0

Telefoonfabrikant Sony heeft een nieuw toestel in Nederland gelanceerd. Het toestel is een veelbesproken model, de Sony Xperia Z5. De smartphone kwam afgelopen vrijdag aan in Nederland en werd in veel telecomzaken op de valreep in de winkels beschikbaar gesteld.

In de komende dagen wordt het gemakkelijker om aan de nieuwe telefoon te komen. De Sony Xperia Z5 is het tweede toestel uit de reeks van drie smartphones van het type Z5. Vorige week kwam de Sony Xperia Z5 Compact al uit. In november komt de Sony Xperia Z5 Premium op de Nederlandse markt, die als eerste telefoon in de wereld beschikt over een 4K-beeldscherm.

Gelijke specificaties

Op het beeldscherm na, zijn alle drie varianten van de Sony Xperia Z5-familie onder de motorkap gelijk aan elkaar. De fabrikant geeft de consument de keuze uit drie verschillende groottes, maar er is geen verschil in prestaties te merken. Sony mikt daarmee op het high-end-segment.

De Z5 is één van de meest uitgebreide smartphones die op dit moment beschikbaar zijn. Sony heeft wel het design flink veranderd in vergelijking met zijn voorganger.

Sony Xperia Z5 vingerafdrukscanner

Design

Sony heeft het design van de toestellen flink omgegooid. Daarnaast zijn de smartphones alle drie voorzien van een betere en hogere resolutie camera. Net als de iPhone heeft het nieuwe model ook een vingerafdrukscanner. De vingerafdrukscanner is verwerkt in de aan-uit-toets. Dat zorgt ervoor dat het toestel erg snel en praktisch werkt.

De fabrikant heeft goed nagedacht over het dagelijks gebruik door de consument. Dat bewijst Sony wel met het feit dat alle toestellen geheel stof- en waterdicht zijn. Dankzij het gebruik van speciale technieken, hoeft de aansluiting van de USB-connector en ook de 3,5 mm audio-uitgang niet te worden afgeschermd met klepjes. De aansluitingen zijn namelijk van zichzelf al waterdicht.

De telefoon beschikt daarnaast over front-facing speakers. Dat geeft het gamen en bekijken van films op het toestel een extra dimensie. De Z5 beschikt over een 5,2 inch scherm en heeft een Full HD-resolutie van 1080 x 1920 pixels.

Processor en geheugen

De Sony Xperia Z5 is één van de meest veelbelovende telefoons van dit moment. Sony voorzag het toestel van de Qualcomm Snapdrog 810 processor. Een 64-bit octacore processor met 2 GHz aan boord. De overige vier kernen lopen op 1,5 GHz, waardoor de telefoon energiezuinig is.

Hoewel de meeste Android-toestellen over 2 GB RAM beschikken, heeft de telefoonfabrikant ervoor gekozen de telefoons over 3 GB RAM te laten beschikbaar. Daarnaast kan het geheugen nog worden uitgebreid met maximaal 200 GB, dankzij een MicroSD-geheugenkaart. Van zichzelf heeft de telefoon al 32GB opslagcapaciteit.

Camera

Sony heeft zeker op de camera niet bespaard. De Xperia Z5 beschikt namelijk over een volledig opnieuw ontworpen camera met een resolutie van 23 megapixels. De camera heeft een snelle autofocus aan boord en kan binnen 0,03 seconden scherpstellen.

De ½.3 Exmor RS for mobile camerasensor zorgt ervoor dat foto’s ook in slechte lichtomstandigheden goed uit de verf komen. Het is mogelijk tot acht keer digitaal te zomen. Ondanks de zoom, is het kwaliteitsverlies minimaal. Wie een foto of video maakt onder ruige omstandigheden, kan toch nog vloeiende beelden krijgen dankzij de verbeterde techniek aan ‘Steady Shot’.

Diezelfde techniek is toegepast op de front-camera. Het maken van selfies en vlogs is daardoor een stuk aangenamer geworden.

Prijs

De nieuwe smartphone van Sony is beschikbaar vanaf 700 euro bij verschillende winkels. Het toestel is verkrijgbaar in drie verschillende kleuren. Halverwege november komt het laatste toestel van de Z5-familie uit, de Sony Xperia Z5 Premium.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...