• Dennis
  • 0

Sony heeft de Sony Xperia M5 in Nederland uitgebracht. De fabrikant maakte tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst in het hoofdkantoor in Badhoevedorp bekend dat het bedrijf de M5 ook in Nederland uit wil brengen. 

Het toestel is verkrijgbaar vanaf halverwege februari. Sony introduceerde de Sony Xperia C5 Ultra en de Sony Xperia M5 vorig jaar in september. De C5 Ultra lag al in september 2015 in de winkels, terwijl de Sony M5 niet in Nederland uitbracht zou worden. 

Sony Xperia M5

Opvolger
De Sony M5 komt nu alsnog naar Nederland en is de opvolger van de Sony Xperia M4. De M5 is een high-end smartphone van Sony en kan zich meten aan bijvoorbeeld de duurdere Sony Xperia Z5. De smartphone gaat namelijk slechts 400 euro kosten.

De M5 is daarmee een goed toestel voor wie toch luxe wil, zonder er veel voor te betalen. Het toestel lijkt sterk op de Sony Xperia Z3+ en is volledig stof- en water dicht.

Specificaties
De Sony Xperia M5 is uitgerust met een 5 inch groot Full HD-beeldscherm. Sony plaatste dezelfde 21 megapixelcamera aan de achterkant als die ook in de Sony Xperia Z3+ is gebruikt. Het toestel heeft de beste camera die op de smartphonemarkt te krijgen heeft. Selfies zijn behoorlijk scherp, doordat de frontcamera een resolutie van maar liefst 13-megapixel heeft.

De M5 maakt gebruik van een MediaTek Hello X10-processor. Die octacore processor heeft 8 cores van ieder 2 GHz, met 3 gigabytewerkgeheugen. Om die reden is de processor al veel besproken. De Sony Xperia M5 beschikt over 16 gigabyte opslagcapaciteit, maar die is nog uit te breiden met een MicroSD-geheugenkaart van maximaal 200 gigabyte.

4G-ondersteuning
De Sony Xperia M5 beschikt uiteraard over ondersteuning voor het 4G-netwerk. De M5 is namelijk een LTE Cat.4-toestel, wat inhoudt dat de smartphone downloadsnelheden tot 150 Mbps over het 4G-netwerk aan kan. Daarnaast heeft Sony de M5 voorzien van een grote accu met een kracht van 2600 mAh.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sony Xperia M5 is vanaf februari te koop in de kleuren zwart, wit en goud. De verkoopprijs ligt op 400 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...