• Dennis
  • 0

Sony is van plan in oktober haar nieuwste smartphones een update te geven naar Android 7.0 Nougat, het nieuwste besturingssysteem van Google. De smartphones die de updates in oktober al zullen ontvangen, zijn de Sony Xperia X Performance en de nog niet verschenen Sony Xperia XZ.

Dat heeft het bedrijf tijdens een persconferentie in Slowakije bekendgemaakt. Daarnaast heeft het bedrijf ook de updateplannen voor andere toestellen uitgelicht. In oktober komen de eerste updates naar de smartphones. Een paar maanden later volgen ook andere toestellen.

Sony Xperia X

Android 7.0 Nougat in oktober en november

De Sony Xperia Z komt over 3 weken beschikbaar voor de verkoop in ons land. Daarnaast volgt ook de Sony Xperia X Performance. Het toestel is sinds deze zomer in ons land verkrijgbaar. Het zijn de eerste twee smartphones die een update zullen krijgen naar Android 7.0 Nougat.

De update komt zeer binnenkort; het bedrijf verwacht de update al in oktober uit te kunnen rollen. De Sony Xperia X en Sony Xperia X Compact volgen een maand later. Naar verwachting krijgen de toestellen in november een update naar Android 7.0 Nougat.

Gebruikers van de Sony Xperia Z5, Sony Xperia Z3+ en de Sony Xperia Z4 Tablet kunnen eind dit jaar een update voor hun toestel verwachten. Daarnaast is het bedrijf ook van plan updates uit te brengen voor enkele goedkopere smartphones. Gebruikers van de Sony Xperia XA en de Sony Xperia XA Ultra moeten nog even geduld hebben, maar begin volgend jaar zal ook voor hen een update verschijnen.

Sony heeft goede reputatie

Sony zal haar beloftes om spoedig met updates te komen in ieder geval waarmaken. Het bedrijf heeft als een van de weinige smartphonefabrikanten een goede reputatie op het gebied van updates voor bestaande smartphones. De updates volgen niet alleen nieuwe functies toe aan de smartphone, maar zorgen ook voor een aantal optimalisaties. Zo is het toestel veiliger in gebruik, doordat beveiligingslekken worden gedekt. Daarnaast heeft Google in Android 7.0 de Doze-functie nog verder geoptimaliseerd. Daardoor gaat de batterij langer mee.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...