• Dennis
  • 0

Sony heeft afgelopen maandag haar nieuwste smartphone uit de Xperia X-serie getoond. Het gaat om de Sony Xperia XA Ultra, met een 6 inch groot beeldscherm. Daarnaast heeft het toestel goede camera’s en specificaties.

Wie het toestel wil bemachtigen, moet nog even geduld hebben. Sony zegt dat het model medio juli in de verkoop zal gaan. Dit model is de vierde uit de Xperia X-reeks.

Sony Xperia XA Ultra

Sony Xperia XA Ultra phablet

De Sony Xperia XA Ultra is een echte phablet. De telefoon heeft een groot beeldscherm van 6 inch en dat is veel groter dan de meeste smartphones van dit moment. De meeste smartphones hebben een afmeting niet groter dan 5,1 inch. Daarnaast heeft Sony het beeldscherm een Full HD-beeldschermresolutie gegeven.

De phablet is een goed toestel voor mensen die veel van multimedia en fotografie hebben. Het goede beeldscherm is ideaal voor het kijken van films en daarnaast hebben beide camera’s een uitzonderlijk hoge resolutie.

Specificaties

Aan de achterkant van het toestel vinden we een camera met een resolutie van 21,5 megapixel. Sony begeleidt de camera met uitvoerige software, waardoor het toestel in bijna alle omstandigheden scherpe foto’s weet te maken. De meest recente toevoeging is de Hybrid Autofocus, die bewegingen kan volgen en vervolgens scherpstellen. Daarnaast heeft de camera een HDR-functie, om zo onder- en overbelichting te voorkomen.

Zeer bijzonder is de selfiecamera van het toestel. De Xperia XA Ultra is waarschijnlijk de enige smartphone tot nu toe, die beschikt over een 16 megapixel front-camera. De camera heeft zelfs optische beeldstabilisatie (IOS) om zo betere opnames te maken.

Onder de motorkap

De Sony Xperia XA Ultra heeft een Helio P10 octacore processor van MediaTek. Alle acht kernen beschikken over een rekenkracht van 2 gigahertz. Daarnaast beschikt de smartphone over 3 gigabyte werkgeheugen en een interne opslagcapaciteit van 16 gigabyte, die verder is uit te breiden met een MicroSD kaart-slot tot maximaal 200 gigabyte.

Prijzen en beschikbaarheid

Direct uit de doos draait dit toestel op Android 6.0 Marshmallow. Het toestel komt halverwege juli in Nederland uit en heeft – gezien de specificaties – een lage prijs van 399 euro.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...