Telefoonfabrikant Sony heeft nieuwe oortjes en drie nieuwe smartphones gepresenteerd. Alle producten vallen onder de Xperia-lijn. De Japanse techgigant presenteerde de nieuwe producten tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Tijdens de presentatie kreeg het publiek de nieuwe Xperia X, Xperia X performance en Xperia XA te zien. Daarnaast lanceerde Sony nieuwe, slimme oortjes; de Sony Xperia Ear.

Sony Xperia X Performance

Nieuw design
De Sony Xperia X, X Performance en XA hebben ieder een nieuw design gekregen. Zo maakt Sony nu gebruik van een aluminium behuizing en glas. De telefoons zijn in vier verschillende kleuren beschikbaar: wit, goud, zwart en roségoud.

Specificaties
De Sony Xperia X is een ‘normaal’ high-end toestel met een verkoopprijs van 599 euro.
Het toestel beschikt over een 5 inch groot gebogen scherm en een 1080p beeldschermresolutie. Onder de motorkap heeft de Xperia X een Snapdragon 650-processor met maar liefst 3 GB werkgeheugen en een 23 megapixel camera. Het duurdere model is de X Performance, die beschikt over de nieuwere Snapdragon 820 processor en een grotere batterij.

Daarnaast heeft Sony ook een budget telefoon op de markt gebracht. Dat is de Sony Xperia XA. Dit model heeft geen gebogen scherm en bovendien een minder hoog beeldschermresolutie van 1080p. Daarnaast beschikt het toestel over een MediaTek-processor en 2GB werkgeheugen. Bovendien heeft de fabrikant een stapje teruggedaan op cameragebied. De X en X Performance beschikken over een 23 megapixel camera, terwijl dit model over een 13 megapixel camera beschikt.

Xperia Ear

Ten slotte lanceerde Sony een vernieuwd, slimmer oordopje. De Xperia Ear is een slimme assistent die de gebruiker 24 uur per dag audio-input geeft. Zo vangt het oordopje vragen op over het weer en over de agenda. Daarmee lijkt de Ear sterk op een Google Glass, maar dan voor het gehoor. De gadget wordt vervaardigd uit siliconen materiaal en heeft daardoor een hoog draaggemak.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sony Xperia X is al verkrijgbaar vanaf 599 euro en is te koop in de kleuren wit, zwart, goud en roségoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *