Sony zou op het punt staan om de Sonia Xperia C6 te presenteren. De C6 moet de opvolger worden van de huidige Sony Xperia X5. Volgens uitgelekte informatie en een 3D render wil de fabrikant de nieuwe smartphone presenteren tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. 

Het afgelopen anderhalf jaar heeft Sony de smartphonedivisie flink aangepakt. Er kwamen minder introducties waardoor toestellen langer de kans kregen een succes te worden. Zo brengt Sony nu nog maar één vlaggenschiptoestel per jaar uit. De Sony Xperia Z5 werd in augustus in Berlijn aangekondigd, dus de opvolger van die serie zal nog wel even op zich laten wachten. 

Sony Xperia C6 Render

Nieuwe smartphone en tablet
Sony heeft in ieder geval een introductie op de planning staan voor het MWC. Twee weken geleden deed het bedrijf de uitnodigingen de deur uit. De verwachting is dat de fabrikant een middenklasse smartphone en een nieuwe tablet aan zal gaan kondigen.

Het zou gaan om de Sony Xperia C6, die de opvolger wordt van de Sony Xperia C5. Tech-insider Steve Hemmerstoffer plaatste onlangs een tweet waarin een 3D render van het toestel te zien is. Het gaat niet om de officiële renders, maar om beelden die zijn gemaakt op basis van Chinese bronnen.

Design
De technische details van de Sony Xperia C6 zijn nog niet duidelijk. Wel zou de fabrikant zich hebben toegelegd op een hoogstaand design. Het beeldscherm zou edge-to-edge zijn en het toestel krijgt mogelijk een metalen unibody behuizing.

Daarnaast zou Sony meer de focus gelegd hebben op een betere camera. Er zit een grote camerasensor aan de achterkant van het toestel. Dat suggereert dat het toestel een hoge resolutie krijgt aan de achterkant en aan de voorkant.

Aankondiging
Meer dan een 3D render en de informatie hierboven is nog niet duidelijk. Mogelijk lekken er de komende dagen meer details uit. Sony zal het toestel in ieder geval zelf introduceren op maandag 22 februari in Barcelona, tijdens het Mobile World Congress. Het introductiemoment van de Sony Xperia C6 staat gepland om 8:30.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *