De Sony xperia e dual beschikt over exact dezelfde specificaties als de xperia e, enig voordeel is dat je twee simkaarten in dit toestel kunt plaatsen. Ideaal om werk en privé gescheiden te houden. Het is een goed betaalbare telefoon. De telefoon beschikt over HD-voice, zodat je tijdens telefoongesprekken de ander luid en duidelijk kunt verstaan. De zuinige batterij gaat lang mee, waardoor je de gehele dag bereikbaar kunt zijn. Verwacht verder niet al te veel kwaliteit van deze telefoon, maar wel ben je van alle gemakken voorzien.

Camera

Op de xperia e is maar een camera aanwezig. Aan de achterzijde van de mobiel is een 3,2 megapixel camera ingebouwd van niet al te hoge kwaliteit. De camera beschikt over een paar functies zoals, geotagging, gezichtsherkenning en digitale zoom. Functies die ontbreken op deze telefoon, waar ze bij andere modellen in deze prijscategorie wel aanwezig zijn, zijn een flitser, beeldstabilisatie, optische zoom, en glimlachherkenning. Ook is er geen tweede camera aanwezig die vaak gebruikt wordt om selfies mee te maken. Wel is video-opname mogelijk met dit toestel. Met een VGA kwaliteit (640 x 480 pixels) is het mogelijk filmpjes te maken. Ook is er op dit toestel een videospeler aanwezig waarin je alle gemaakte filmpjes kunt afspelen.

Display

De telefoon beschikt over een 3,5 inch TFT-scherm, wat niet van al te hoge kwaliteit is. Er zijn 262 duizend kleuren weer te geven op dit scherm, wat vergeleken met andere displays er weinig is. Het scherm heeft een resolutie van 320 x 480 pixels, wat neerkomt op 165 pixels per inch. Wel is het krasbestendig glas, waardoor het goed beschermd is. Wanneer je deze kwaliteiten vergelijkt met andere apparaten kun je in deze prijscategorie zeker betere kwaliteit krijgen.

Hardware

De processor die is ingebouwd op dit toestel is een 1 GHz single-core processor. Alle taken worden door een kern uitgevoerd, waardoor deze mobiel niet veel programma’s aan kan. Het type processor is een ARM Cortex-A5. Er is 512 MB aan werkgeheugen ingebouwd en er is 4 GB aan opslagcapaciteit aanwezig. Dit is uit te breiden tot 32 GB, zodat je genoeg filmpjes, foto’s en apps kunt installeren op je apparaat. Het besturingssysteem van dit toestel is Android 4.1 Jelly Bean

met userinterface Sony Timescape UI. Het toestel is voorzien van een Lithium-ion batterij met een capaciteit van 1500 mAh. De stand-by tijd is 530 uur, de gesprekstijd is 372 minuten en je kan in totaal 1800 minuten muziek afspelen. Je kunt dus rustig zeggen dat het een erg zuinige batterij is. Ook is het mogelijk om de batterij te vervangen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *