De sony xperia e1 is een budgettopper. Meestal wanneer je dit leest denk je aan smartphones die het naar behoren doen, maar nergens in uitblinken. Bij dit toestel is het iets anders. Je beleeft met dit apparaat een fantastische muziekervaring. Er is een speciale walkman knop op geïnstalleerd om je van alle gemakken te voorzien tijdens het luisteren naar al je favoriete nummers. Daarnaast beschikt de xperia e1 over een snelle 1,2 GHz dual-core processor. De mobiel draait op Android en is standaar voorzien van handige apps, die je zelf naar eigen wensen kunt aanvullen door je favoriete apps te downloaden.

Camera

Er is op dit toestel maar een camera aanwezig. Deze is ingebouwd aan de achterkant van de mobiel. Erg veel aandacht heeft sony hier niet aan besteed. De 3,2 megapixel camera bevat namelijk geen camera, waardoor het alleen bij goede belichting mogelijk is om foto’s te maken. Door functies als autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning biedt het apparaat toch nog de nodige ondersteuning. Je kunt het beter niet als voornaamste camera gebruiken, maar voor praktische zaken is het een prima camera.

Display

De xperia e1 beschikt over een 4 inch TFT-scherm met een resolutie van 480 x 800 pixels. Geen fantastische kwaliteit, maar in deze prijsklasse zul je toch niet veel eisen moeten stellen aan de display. Het scherm kan 16 miljoen kleuren weergeven en de pixeldichtheid komt uiteindelijk neer op 233 pixels per inch. Ook heeft sony ervoor gezorgd dat het scherm uit krasbestendig glas bestaat. Dit kan voor sommige mensen die nogal wild met het toestel omgaan handig zijn.

Hardware

Er is een 1,2 GHz dual-core processor in de xperia e1 geplaatst. Het type processor waar het om gaat is een ARM Cortex-A7. Het werkgeheugen is niet al te groot en bedraagt 512 MB. Daarnaast is de opslagcapaciteit van het apparaat 4 GB, dat uit te breiden is naar 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem is Android 4.3 Jelly Bean met userinterface Sony Timescape UI. Hier zitten genoeg mogelijkheden op om je telefoon naar je eigen gewenste aanpassingen in te stellen. De Lithium-ion batterij die is ingebouwd bezit een capaciteit van maar liefst 1750 mAh. Hierdoor is de stand-by tijd van het apparaat 480 uur en is de gesprekstijd van het apparaat 480 minuten. Ook is de batterij vervangbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *