De Sony xperia E3 is een zeer betaalbare smartphone. Ondanks het stijlvolle design is het geen duur toestel. Door de goede hardware en uitgebreide software, waarover de telefoon beschikt, haal je voor weinig geld kwaliteit in huis. Op het toestel zijn kwalitatief goede speakers aanwezig en de scherpte van het beeld is ook uitstekend. Met de camera aan de achterzijde van de mobiel kun je mooie foto’s en filmpjes maken, wat ook veel gebruikers kunnen waarderen. Daarnaast draai de smartphone op android 4.4 KitKat, waardoor je een erg gebruiksvriendelijke telefoon zult ervaren. Sony heeft haar eigen apps ook beschikbaar gesteld op dit toestel.

Camera

Sony heeft twee camera’s op dit toestel geplaatst. Aan de achterzijde van de telefoon is een 5 megapixel camera aanwezig, waarmee je degelijke foto’s kunt maken. De camera wordt ondersteund door een led-flitser, autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. Hierdoor wordt je optimaal ondersteund om mooie plaatjes te maken. Aan de voorzijde is een camera van 0,3 megapixel aanwezig. Geen super kwaliteit, maar je hebt in ieder geval de mogelijkheid selfies te maken. Deze camera wordt niet ondersteund door een flitser. Video’s kun je opnemen in 30 frames per seconde met een resolutie van 1080 pixels HD. Videobellen is mogelijk en er is een videospeler aanwezig om je gemaakte filmpjes in af te spelen.

Display

Het toestel is uitgerust met een 4,5 inch IPS LCD-scherm, wat voor veel gebruikers een mooi broekzak formaat is. Makkelijk om je mobiel mee te nemen, zonder dat je hier last van ondervindt. Het scherm heeft een resolutie van 854 x 480 pixels, wat neerkomt op een pixeldichtheid van 218 pixels per inch. Niet erg veel, maar gemiddeld voor deze prijsklasse van telefoons. De display kan 16 miljoen kleuren weergeven en het betreft een multi-touch scherm, wat inhoudt dat er meerdere aanrakingen tegelijk geregistreerd kunnen worden.

Hardware

De 1,2 GHz quad-core processor zorgt voor een aardig vlotte telefoon. Het type processor dat is gebruikt is een ARM Cortex A7. Het werkgeheugen dat beschikbaar is op dit toestel is 1 GB, waarnaast je beschikt over een opslagcapaciteit van 4 GB. Het besturingssysteem waar dit apparaat op draai is Android 4.4 KitKat met Userinterface Sony Timescape UI, waardoor sony haar eigen draai geeft aan de Android smartphone. De Lithium-ion accu die in dit toestel is geplaatst beschikt over een capaciteit van 2330 mAh. Hierdoor is de stand-by tijd maar liefst 706 uur, is de spreektijd 738 minuten en kun je 2940 minuten aan muziek afspelen. Je zult hier ongetwijfeld goed je dag mee doorkomen.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *