Een mooi voorbeeld van een budget smartphone is de Sony Xperia E4g. Het toestel doet wat hij moet doen, maar heeft geen specificaties waar hij in uitblinkt. Toch is deze goedkope Sony voor zijn prijsklasse zeker wel een uitblinker. Met een groot scherm, goede software en de mogelijkheid om 4G te ondersteunen, heb je voor een kleine 150 euro een uitstekend toestel in handen.

Camera

Voor een toestel in zijn klasse heeft de Sony Xperia E4g een prima camera. Toch wordt je geen fotograaf met een 5 megapixel camera en krijg je niet de scherpste selfies met een camera van 2 megapixel. Voor de gebruiker die echter weinig waarde hecht aan een toestel met super-de-luxe camera, is het zeker een aanrader. Want ondanks dat hij niet bijbeent met de populaire modellen van dit moment, maakt de camera prima foto’s om even snel te delen met je vrienden.

Display

De Sony Xperia E4g heeft een mooi, groot beeldscherm van 4,7 inch. Een nadeel is dat de resolutie van het beeld maar 540 x 960 pixels bevat, waardoor het beeld niet haarscherp is. Wel is de display beschermd met een krasvrij glas en heeft het een multi-touch functie die mogelijkheden bied tot wel 4 vingers.

Software

Een groot voordeel aan de Sony Xperia E4g is de batterij. Met een capaciteit van 2300 mAh, houdt het toestel het gemakkelijk de hele dag vol en hoeft ook de actieve gebruiker hem door de dag heen niet op te laden. Ook loopt het apparaat op een 1,5 GHz quad-core processor en loopt op Android 4.4, waardoor hij vrij snel is in het gebruiken van je favoriete apps. Het interne geheugen van smartphone is 8 GB en heeft de mogelijkheid om uit te breiden met een MicroSD-kaart van 32 GB. Met een totaal aan 40 GB intern geheugen is ook op dit gebied van het toestel weinig aan te merken. Voor de gebruiker die op zoek is naar een goede telefoon voor weinig geld, is de Sony Xperia E4g zeker het overwegen waard.