• Dennis
  • 0

Fabrikant Sony heeft de datum voor een van haar nieuwste smartphones bekendgemaakt. De fabrikant gaat vanaf begin volgende maand de Sony Xperia L1 in Nederland, België en Luxemburg uitbrengen. Het complete toestel heeft volgens de eerste recensies een verzorgd uiterlijk en krijgt een prijskaartje van 199 euro.

Voor die prijs probeert Sony een zo goed mogelijke balans te vinden tussen de prijs en kwaliteit van het toestel. Kenmerkend is het grote beeldschermformaat van het toestel.

Vormgeving Xperia L1

Sony kiest voor een groot beeldscherm met een formaat van 5,5 inch en een 720p HD-beeldscherm-resolutie. Uiteraard kiest Sony net als bij al haar andere smartphones weer voor de typische Sony-look: rechte lijnen en strakke hoeken.

Onder de motorkap vinden we een 1,4 GHz quad core processor van MediaTek. Het toestel heeft 2 gigabyte werkgeheugen en is voorzien van 16 gigabyte interne opslagcapaciteit. Deze is verder uit te breiden aan de hand van een MicroSD-kaartje.

Verder heeft het toestel een opmerkelijke camera voor de prijs van 200 euro. Sony heeft in de Xperia L1 een goede 13 megapixelcamera geplaatst aan de achterzijde. Aan de voorkant vinden we een 5 megapixel camera voor het maken van selfies en video.

Overige features

Een veelgehoorde klacht van consumenten die goedkopere smartphones kopen, is dat fabrikanten vaak niet kiezen voor de laatste updates betreft het besturingssysteem. Net als bij alle andere smartphones van Sony wordt ook deze keer gekozen voor Android. De meeste goedkopere smartphones die voorzien zijn van Android, draaien een oudere versie.

Sony heeft in dit geval juist gekozen voor een up-to-date besturingssysteem. De Xperia L1 is voorzien van de laatste versie van Android, Android 7.0 Nougat.

Prijzen en beschikbaarheid

Vandaag heeft Sony bekendgemaakt dat de Sony Xperia L1 begin april in de Nederlandse, Belgische en Luxemburgse winkels zal komen te liggen. Sony probeert een zo goed mogelijke smartphone tegen een lagere prijs af te leveren. Om die reden gaat het toestel bij introductie 199 euro kosten. De Sony Xperia L1 komt beschikbaar in de kleuren: zwart, wit en licht roze.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...