De Sony xperia m2 is een middelgrootte telefoon. Met zijn 4,8 inch display heb je een mooie grootte qua scherm. Sony heeft veel werk gestoken in de kwaliteiten die aanwezig zijn binnen de camera van dit toestel. Het toestel beschikt over een 8 megapixel camera, maar dat is niet alles. Om het fotograferen een stuk makkelijker en leuker te maken heeft sony een aantal softwarefuncties van de z2 aan dit toestel toegevoegd. Het design past goed in het xperia rijtje thuis. De batterij van het toestel gaat ook aardig lang mee, wat voor veelgebruikers een pluspunt kan betekenen.

Camera

De m2 is voorzien van twee camera’s. Om te beginnen de camera aan de achterzijde van het toestel. Hier is een 8 megapixel camera ingebouwd, waarmee je goede kwaliteitsfoto’s kunt maken. Er zijn genoeg functies aanwezig om het fotograferen een stuk aangenamer te maken, waaronder een ingebouwde led-flitser, autofocus, beeldstabilisatie, geotagging, digitale zoom, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. Op de voorzijde van de mobiel is een 0,3 megapixel camera aangebracht, waarmee je selfies kunt maken. Geen super kwaliteit, maar wel leuk om te delen met al je vrienden.

Display

Het toestel beschikt over een 4,8 inch TFT-scherm. Voor veel mensen is dit een ideaal formaat, niet te groot en niet te klein. Doordat het een TFT-scherm is, kun je problemen ondervinden met de kijkhoeken. Wanneer je de mobiel van de zijkant bekijkt, kunnen de kleuren wat flets ogen. Het scherm heeft een resolutie van 540 x 960 pixels wat neerkomt op een pixeldichtheid van 229 pixels per inch. Het scherm kan 16 miljoen kleuren weergeven en het betreft een multi-touch scherm, wat inhoudt dat er meerdere aanrakingen tegelijk geregistreerd kunnen worden. Voorbeeld daarvan is het in- of uitzoomen met twee vingers.

Hardware

De telefoon is uitgerust met een 1,2 GHz quad-core processor. Het type processor dat gebruikt is bij de ontwikkeling van dit apparaat is een ARM Cortex-A7. Er is 1 GB aan werkgeheugen beschikbaar en 8 GB aan opslagcapaciteit. De opslagcapaciteit is wel uit te breiden naar maximaal 32 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingssysteem is Android 4.3 Jelly Bean met Userinterface Sony Timescape UI, waardoor sony haar eigen draai geeft aan het apparaat. Er is een lithium-ion batterij in het toestel geplaatst met een capaciteit van 2300 mAh. Daardoor heeft de telefoon een stand-by tijd van 693 uur, een spreektijd van 854 minuten en kun je 3409 minuten muziek afspelen. Dit moet voor de meeste gebruikers lang genoeg zijn om je dagen door te komen.