• Dennis
  • 0

Sinds deze week is de Sonia Xperia M5 verkrijgbaar in Nederland. Sony maakte begin dit jaar al bekend dat de Xperia M5 naar Nederland zou komen en sinds deze week is het zover. De smartphone is bij een beperkt aantal webwinkels beschikbaar in de kleuren wit en zilver. De komende week zal daar de kleur zwart nog aan worden toegevoegd.

De Sony Xperia C5 Ultra werd gelijktijdig met de Xperia M5 geïntroduceerd. De C5 Ultra kwam meteen op de Nederlandse markt, maar de M5 niet. Nu brengt Sony daar alsnog verandering in. Sony maakte dat begin dit jaar op de nieuwjaarsreceptie in Badhoevedorp al bekend.

Sony Xperia M5

Premium design
De Sony Xperia M5 is de opvolger van de Sony Xperia M4 en kan zich meten met de high-end smartphones van Sony. Zo komt de Xperia M5 goed mee met bijvoorbeeld de Xperia Z5. Dat terwijl de prijs van de Sony Xperia M5 beduidend lager ligt.

Sony gebruikt in het ontwerp van de M5 dezelfde ‘OmniBalance’-design bij bijvoorbeeld de Sony Xperia Z3+. Ondanks zijn lagere prijs voelt het toestel daardoor premium aan en bovendien is het toestel stof – en waterdicht.

De Sony Xperia M5 beschikt over een 5 inch groot Full HD beeldscherm. Sony maakt gebruik van de IPS-LCD technologie en daardoor zijn de kleuren van het beeldscherm erg helder.

Specificaties
Daarnaast heeft Sony het toestel voorzien van een 21-megapixelcamera aan de achterzijde en een 13-megapixelcamera aan de voorzijde van het toestel. Daarmee maakt Sony grote sier in vergelijking met andere producenten. De Sony Xperia M5 ondersteunt 4G en maakt gebruik van de MediaTek Helio X10 processor. De processor heeft 8 kernen van ieder 2 GHz en bovendien 3 gigabyte werkgeheugen. De interne opslagcapaciteit bedraagt 16 gigabyte, wat redelijk karig is. Doormiddel van een MicroSD-kaart is het opslaggeheugen uit te breiden tot maximaal 200 gigabyte.

Prijzen en beschikbaarheid
De Sony Xperia M5 is bij de eerste winkels verkrijgbaar in het wit en het goud tegen een verkoopprijs van 399 euro. In de komende dagen komt de smartphone bij meer winkels beschikbaar en wordt de kleur zwart toegevoegd aan het assortiment.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...