Over de Sony Xperia M5

De Sony Xperia M5 is een middenklasse toestel en tevens de opvolger van de Sony Xperia M4 Aqua. De M4 Aqua was stof- en waterbestendig en ook bij zijn opvolger is dit weer het geval. Sony heeft meer aandacht besteed aan de specificaties, waardoor dit toestel een stuk sneller is.

Lees meer

Een moment geduld a.u.b.

Informatie over de Sony Xperia M5

De Sony Xperia M5 is een middenklasse toestel en tevens de opvolger van de Sony Xperia M4 Aqua. De M4 Aqua was stof- en waterbestendig en ook bij zijn opvolger is dit weer het geval. Sony heeft meer aandacht besteed aan de specificaties, waardoor dit toestel een stuk sneller is.

De Sony Xperia M5 wordt gekenmerkt door zijn design en – voor de prijs – een grote hoeveelheid werkgeheugen.

Design

De Sony Xperia M5 heeft een design dat we van veel smartphones van deze fabrikant inmiddels terug kennen. Het gaat hier om het Omni Balance-design. Daardoor ziet de smartphone er rechthoekig uit. Dit is een bekend design van Sony en daardoor is het lay-out van de smartphone uiteindelijk weinig verrassend.

De Sony Xperia M4 Aqua beschikte over een stof- en waterbestendige behuizing. Ook bij deze smartphone is dit het geval.

Scherm

Dit toestel is voorzien van een 5 inch groot ips-lcd scherm met een Full HD-resolutie. Het scherm heeft een resolutie van 1920 bij 1080 pixels. Dat is een pixeldichtheid van 441 ppi. Daardoor hoef je niet bang te zijn dat je pixels individueel kan zien. Met het blote oog is dat bijna onmogelijk. Het beeld is dus prima scherp.

Specificaties

De Sony Xperia M5 is een middenklasse toestel en dat is ook deels terug te zien in de specificaties. Dit toestel beschikt over een 2GHz octacore processor. Voor een middenklasse toestel is dat prima. Opvallend is de flinke hoeveelheid geheugen die deze smartphone aan boord heeft, namelijk 3GB. De smartphone heeft 16 GB interne opslagcapaciteit, die verder is uit te breiden met een microSD-kaartje tot 128GB. Dat is ook wel nodig, want uiteindelijk heb je maar 10GB interne opslagcapaciteit echt tot je beschikking.

De smartphone is voorzien van een ouder besturingssysteem van Google: Android 5.0 Lollipop. Het lijkt erop dat Sony geen plannen heeft om de smartphone een update te geven naar een nieuwer besturingssysteem. Android 5.0 Lollipop heeft als kenmerken: de felle kleuren, handige functies en het design. Daar heeft Sony dan ook weinig aan veranderd. Sony heeft zelf een nieuwe functie toegevoegd: een anders uitziende muziekspeler die prima werkt. Daarnaast zijn er ook PlayStation-functies aanwezig.

Camera

Dit toestel heeft twee camera’s met een behoorlijk hoog aantal megapixels. Aan de achterzijde vinden we een 21,5 megapixel camera met een diafragma van f/2.2. Sony staat er om bekend goede sensoren te maken op cameragebied. Dit is volgens Sony ook bij deze smartphone het geval. De Xperia M5 beschikt namelijk over de mogelijkheid uitstekende foto’s te maken en bovendien kun je vijf keer inzoomen zonder dat er kwaliteit verloren gaat. De camera biedt daarnaast ook mogelijkheden om in 4K-resolutie te filmen en de HDR-functie te gebruiken bij het maken van foto’s en video’s.

En verder

De smartphone beschikt over een redelijke accu van 2600 mAh. Daardoor kun je de smartphone ongeveer 12 uur gebruiken. Daarna moet je de smartphone weer opladen. Dit toestel ondersteunt helaas geen Quick Charge, waardoor het even duurt tot het toestel weer vol is.

Een pluspunt van deze smartphone is dat deze Bluetooth 4.0 en toegang tot het 4G-netwerk ondersteunt. Wel moet je mogelijk je simkaart bijknippen: dit toestel ondersteunt alleen Nano simkaarten.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sony Xperia M5 is een stof- en waterdichte smartphone met het kenmerkende Omni Balance-design. Ofwel: afgeronde hoeken. Daardoor is het design weinig verrassend, maar is de smartphone prima met een hand te bedienen. Dit toestel onderscheidt zich met 3 GB-werkgeheugen en zijn goede camera’s aan zowel de voor- als achterkant. Een klein minpunt is het feit dat de smartphone nog gebruikmaakt van Googles Android 6.0 Lollipop, wat toch een redelijk verouderd systeem is.

Toch is deze smartphone voor de prijs een prima toestel. Dit toestel is los te verkrijgen tegen een verkoopprijs van 300 euro. De Sony Xperia M5 is verkrijgbaar in de kleuren: zwart, wit en goud.