De nieuwe Sonia Xperia X is eindelijk in Nederland verkrijgbaar. Deze smartphone is de eerste smartphone die Sony voor 2016 uitbrengt en is nu in alle winkels te koop. Het is goed nieuws voor iedereen die op de smartphone zit te wachten.

In februari werd de Xperia X al aan het grote publiek getoond tijdens het Mobile World Congress in Barcelona. Daarna viel het angstvallig stil rondom de komst van de nieuwe smartphone. In de afgelopen weken konden klanten het nieuwe toestel alvast in de voorverkoop bestellen. Iedereen die dat heeft gedaan, krijgt het toestel deze week uitgeleverd. Als extra cadeautje geeft Sony een luxe stereo hoofdtelefoon van 130 euro mee, voor iedereen die het toestel in de voorverkoop heeft besteld.

Sonny Xperia X

Sony Xperia X is voltreffer

De Sony Xperia X is een 5 inch groot toestel met een Full HD-beeldscherm. Op gebied van specificaties is het toestel een stuk beter dan de Sony Xperia Z5, het vlaggenschiptoestel van vorig jaar. Zo heeft dit toestel een camera aan de achterzijde met een gigantische resolutie van maar liefst 23 megapixels. Ook de selfiecamera aan de voorzijde is bijzonder: de camera heeft een resolutie van 13 megapixels.

Onder de motorkap is de Sony Xperia X ook bijzonder krachtig, dankzij de Qualcomm Snapdragon 650 chipset. De chipset bestaat uit een hexacore processor, te weten een 1,8 GHz dualcore processor en een energiezuinige 1,4 GHz quadcore processor. De Sony Xperia X heeft daarnaast 3 gigabyte werkgeheugen en beschikt verder over 32 gigabyte interne opslagcapaciteit, die nog verder uit te breiden is aan de hand van een MicroSD-kaartje.

Prijzen en beschikbaarheid

Direct uit de doos draait dit toestel op Android 6.0.1. Marshmallow. Dat is de meest actuele versie van Android. In de nieuwste versie van Android is het energieverbruik nog verder geoptimaliseerd. Daarnaast doet Sony ook zelf aan energiebesparing, doordat de fabrikant de STAMINA-energiebesparingsmodus heeft toegevoegd. De batterij beschikt over 2620 mAh en daardoor is het toestel ongeveer 2 dagen te gebruiken, zonder op te laden.

De Sony Xperia X is in Nederland te koop voor een prijs van 599 euro, verkrijgbaar in het wit, zwart, roze en groen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *