De Sony Xperia X Performance is een indrukwekkende telefoon met veel bijzondere en unieke kenmerken. Deze high-end smartphone draait op goede hard- en software en heeft een uitmuntende camera.

Het design

Het design van deze smartphone kenmerkt zich als een echte Sony. Het model lijkt sterk op de Sony Xperia Z5 serie. Het toestel wordt gekenmerkt door een unieke vormgeving, namelijk een metalen frame, een metalen achterzijde en een glazen front-panel. In de powerknop aan de rechter zijkant zit een vingerafdruksensor verwerkt waardoor er niemand is die jou telefoon kan ontgrendelen dan jijzelf. Het toestel heeft een mooi formaat met het 5 inch Full HD beeldscherm. De schermresolutie is 1920 x 1080, dit is een prima resolutie waarmee alles van het scherm af spat. De Sony Xperia X Performance weegt 165 gram en heeft de volgende afmetingen: 143,7 x 70,4 x 8,7 mm.

De indrukwekkende camera

Dit toestel heeft een indrukwekkende voor- en achtercamera. De cameraresolutie aan de achterzijde is maar liefs 23 megapixel. De resolutie van de camera aan de voorzijde is 13 megapixel. Deze resoluties zijn beide zeer hoog en goed te noemen. Deze ultra high-end camera’s zijn voorzien van de predictive auto-focus. Dit houdt in dat de camera de bewegingen van een object of persoon voorspelt en daar op voorhand al scherp op kan stellen. Hierdoor kan je met deze bijzondere camera’s zelfs tijdens de lastigste omstandigheden goede en scherpe foto’s maken. Bijzonder is ook dat de camera slechts 0,6 seconde nodig heeft om op te starten en een foto te maken.

De gevanceerde touchscreen

De Sony Xperia X performance voelt heel bijzonder en goed aan. Het toestel heeft een licht gebogen scherm en de touchscreen reageert perfect op elke beweging die je maakt. Het lijkt tijdens het gebruik alsof het toestel precies op jou afgestemd is.

Hardware en software

Met de Snapdragon 820-processor is dit toestel een van de snelste verkrijgbaar. Je kan supersnel streamen en downloaden omdat het toestel helemaal up to date is. Het werkgeheugen van deze smartphone is 3 GB, hierdoor zal de telefoon alle applicaties en alle taken razendsnel en vloeiend uitvoeren. De opslagcapaciteit bedraagd 32 GB, heel veel ruimte dus voor allerlei beelden, games en applicaties. Eventueel kan het geheugen nog worden uitgebreidt met een micro SD kaartje.