Zoals Sony zelf zegt: ‘gemaakt voor jou stijl, omdat je je smartphone altijd bij je hebt’. De Xperia XA heeft een geheel nieuwe look in vergelijking met andere Sony modellen. Een speciaal design en handige features, wat wil je nog meer.

Het design

Allereerst wil je natuurlijk dat de telefoon er mooi uitziet. Hoewel het van smaak kan verschillen, ziet de Sony Xperia XA er uniek en mooi uit. Het toestel heeft een compacte omvang, een fraaie behuizing en een scherm wat even breed is als het gehele toestel. Het scherm is licht gebogen en loopt naadloos over in de behuizing. Dit zorgt er vervolgens weer voor dat dit toestel bij vrijwel iedere gebruiker prettig in de hand ligt.

De grootte van het toestel is 143,6 x 66,8 x 7,9 mm. Het gewicht is bijna 139 gram en is dus vrij ligt. Het 5 inch HD scherm zorgt voor superlevendige beelden waardoor alle foto’s en video’s nog beter lukken. Het toestel zelf is verkrijgbaar in 4 kleuren, namelijk in het wit, grafietzwart, lichtgroen goud en rosegoud.

De camera

Sony staat bekend om toestellen met goede camera’s. Ook de Sony Xperia XA heeft de beschikking over goed werkende camera’s. Met de snelstartknop start de camera applicatie binnen no time op. Zo ben je vrijwel altijd op tijd om je favoriete momenten vast te leggen. De 13 megapixel achtercamera en de 8 megapixel voorcamera beschikken ook over de hybride autofocus. Hiermaa wordt elke beweging haarscherp en helder vastgelegd. Door het scherm aan te raken kan je zelf bepalen waarop het beeld wordt scherpgesteld.

De lange batterijlevensduur

Niets is zo vervelend als een telefoon met een batterij die halverwege de dag al leeg is. Met dit probleem hebben de gebruikers van de Xperia XA niet te maken. De batterij kan na een oplaadbeurt wel 2 hele dagen meegaan. Deze 2 dagen kan je gewoon muziek luisteren, bellen en gamen. De Xperia XA kan in combinatie met de Quick Charger binnen 10 minuten opladen voor 5,5 uur gebruiksduur.

De soft- en hardware

Het toestel draait op het Android besturingssysteem in combinatie met de 64-bit Octaccore-processor. Dit in combinatie met 2 GB werkgeheugen zorgt voor optimale prestaties van de telefoon.