• Dennis
  • 0

De nieuwe Sony Xperia XA1 wordt mogelijk vanaf volgende week in Nederland verkocht. Het is een nieuwe, middenklasse smartphone waarmee Sony een doelgroep wil bedienen die toch veel smartphone wil, zonder daarvoor te veel hoeven te betalen.

Uit de nieuwste informatie blijft dat Sony mogelijk volgende week het nieuwe toestel naar ons land wil laten komen. Er is zelfs een mogelijkheid dat de fabrikant nog meer haast maakt en het toestel deze week nog in de verkoop zet.

Xperia XA1 introductie in februari

Het is al even geleden dat Sony de Xperia XA1 introduceerde. Dat was tegelijkertijd met de introductie van de Sony Xperia XA1 Ultra is februari. Nu pas, twee maanden later, wordt het midrange toestel ook in ons land beschikbaar. Inmiddels heeft de fabrikant de distributie van de nieuwe toestellen in de Benelux opgestart.

De Sony Xperia XA1 is de opvolger van de Sony Xperia XA van vorig jaar. Ook dit toestel heeft een bijna randloos beeldscherm en de fabrikant heeft zich gefocust op een goede vormgeving.

Specificaties

De specificaties van de Xperia XA1 en de Xperia XA1 Ultra zijn bijna gelijk aan elkaar. Sony wil een duidelijk signaal geven dat je je keuze maakt op basis van het formaat, en niet op basis van de specificaties. De Xperia XA1 heeft een 5 inch beeldscherm met een 720P HD-beeldschermresolutie. De andere optie is de Sony Xperia XA1 Ultra, met een 6 inch groot Full HD-beeldschermresolutie.

Sony heeft gebruikgemaakt van de Helio P20-processor van MediaTek; een 2,3 GHz octacore processor. De smartphone wordt begeleid door 3GB werkgeheugen en 32 GB interne opslagcapaciteit, welke verder uit te breiden is aan de hand van een Micro SD-kaartje.

Camera

De toestellen hebben verder een 23 megapixel camera aan de achterzijde, geproduceerd door Sony zelf. Aan de voorzijde vinden we een 8 megapixel camera. Verder heeft het toestel 2300 mAh accucapaciteit en draaien de toestellen direct uit de doos op Android 7.0 Nougat.

Prijzen en beschikbaarheid

De Sony Xperia XA1 komt mogelijk deze week of anders volgende week in de Nederlandse winkels te liggen. Het toestel gaat 279 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...