De sony xperia z2 lijkt erg veel op zijn voorganger. Bijna alles lijkt hetzelfde, maar met vrijwel dezelfde compartimenten heeft sony een beter resultaat geboekt met de z2. Je kunt dus zeker zeggen dat de z2 zijn voorganger overklast. De schermkwaliteit is stukken beter geworden, maar dat mocht ook wel na de matige schermen van de z1. Ook gaat de accu van de telefoon stukken langer mee. Groot pluspunt dus voor veelgebruikers. Door het 5,2 inch scherm en de hoekige omhulling kun je problemen ondervinden met het vasthouden van de mobiel. Doordat die niet zo lekker in de hand ligt, kan dit voor sommige personen een afknapper betekenen.

Camera

Sony heeft erg veel tijd besteed aan een kwalitatief goede camera. Met de 20,7 megapixel camera kun je prachtige plaatjes maken. De camera beschikt over een ingebouwde led-flitser, autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkenning en glimlachherkenning. Hierdoor wordt het foto’s maken een stuk gemakkelijk gemaakt door alle ondersteuning. Ook beschikt het apparaat over een 2 megapixel aan de voorzijde van de telefoon. Hiermee kun je prima selfies maken om te delen met al je vrienden. Video’s kun je opnemen met 30 frames per seconde met een resolutie van 1080 pixels HD. Videobellen is mogelijk en er is een videospeler aanwezig op het apparaat om al je filmpjes in af te spelen.

Display

Zoals net al verteld zijn er door kleine aanpassingen van sony mooie verbeteringen uitgekomen. Het betreft een 5,2 inch IPS LCD-scherm met een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Dit komt neer op een pixeldichtheid van 424 pixels per inch. Door het IPS-scherm zijn de kijkhoeken van de z2 ten opzichte van de z1 sterk verbeterd. Daardoor wordt het scherm niet flets mocht je de mobiel op tafel leggen om een filmpje te bekijken. Er kunnen in totaal 16 miljoen kleuren worden weergegeven op het scherm. Ook is het een multi-touch scherm, wat inhoudt dat er meerdere aanrakingen tegelijk kunnen worden waargenomen en verwerkt. Het beeldschermglas is van Corning Gorilla Glass.

Hardware

Sony heeft in dit toestel een 2,3 GHz quad-core processor geplaatst. Het type processor dat ze hebben gebruikt is een Qualcomm Krait 400. Je hebt 3 GB werkgeheugen tot je beschikking en er is 16 GB aan geheugencapaciteit aanwezig op dit apparaat. Met een Micro SD kaart is dit uit te breiden tot maximaal 64 GB. Het besturingssysteem is Android 4.4 (KitKat) met userinterface      Sony Timescape UI. Door de ingebouwde lithium-ion accu met een capaciteit van 3200 mAh gaat de batterij erg lang mee. Met een stand-by tijd van 880 uur, een spreektijd van 830 minuten en de mogelijkheid om 7200 minuten muziek af te spelen zul je de dag goed doorkomen met een opgeladen telefoon.