De sony xperia z3 is het nieuwste topmodel van sony. Op alle fronten blinkt deze telefoon uit. Na de andere twee modellen uit dezelfde reeks van sony, hebben ze de z3 kunnen optimaliseren en verbeteren. Daarom zijn er maar weinig slechte punten te bedenken en kun je zeggen dat de z3 een uitstekende telefoon is. Met een fantastische camera, een super snelle processor, een mooi beeldscherm en een goede accu blinkt de xperia z3 niet op een front uit, maar is het apparaat van alle gemakken voorzien. Ook het design is iets aangepast ten opzichte van de vorige telefoons in de reeks. De hoeken zijn afgerond, waardoor het toestel minder hoekig is.

Camera

Sony heeft een zeer goede camera aan de achterzijde van het apparaat ingebouwd. Het betreft een 20,7 megapixel camera met een type G Lens. De camera beschikt over een led-flitser en is van alle gemakken voorzien om jou te ondersteunen bij het maken van al je foto’s. Functies als autofocus, beeldstabilisatie, digitale zoom, geotagging, gezichtsherkinning en glimlachherkenning zijn hierbij aanwezig. De tweede camera is te vinden aan de voorzijde van de telefoon. Deze is wel van mindere kwaliteit, namelijk 2,2 megapixel, maar is natuurlijk bedoelt om selfies mee te maken. Dit is dan ook uitstekend mogelijk. Deze camera wordt helaas niet ondersteund met een flitser. Video’s kunnen worden opgenomen in 120 frames per seconde, wat erg veel is. Daarnaast kun je de beelden in 4K kwaliteit opnemen, wat je ongetwijfeld spectaculair beeldmateriaal bezorgt.

Display

Het 5,2 inch IPS LCD-scherm is van goede kwaliteit. Door het IPS-scherm vervagen de kleuren niet wanneer je vanaf een hoek naar het scherm kijkt. Het scherm heeft een resolutie van 1080 x 1920 pixels. Daardoor heeft het scherm een pixeldichtheid van maar liefst 424 pixels per inch. Doordat het scherm niet al te groot is, is het makkelijk om je scherm met een vinger te bedienen. Het beeldschermglas is van krasbestendig glas gemaakt, waardoor je het scherm goed beveiligt hebt.

Hardware

De 2,5 GHz quad-core processor die sony in de z3 heeft geplaatst levert fraaie resultaten op. Hiermee kun je super snel door het menu surfen. Het type processor dat is gebruikt is een Qualcomm Krai 400. Er is 3 GB aan werkgeheugen ingebouwd en 16 GB aan opslagcapaciteit, wat overigens uit te breiden is tot maar liefst 128 GB door middel van een Micro SD kaart. Het besturingsysteem is Android 4.4 KitKat met Userinterface Sony Timescape UI wat zorgt voor veel gemak en plezier. De batterij waarvan gebruik is gemaakt bij dit toestel is een Lithium-ion accu met een capaciteit van 3100 mAh. Hiervan is de stand-by tijd 890 uur, de spreektijd is 960 minuten en je kunt 7800 minuten aan muziek afspelen.