Website GforGames heeft de specificaties van een nieuwe smartphone van OnePlus uitgelekt. Volgens de website gaat het apparaat OnePlus Mini heten en gaat het toestel zo’n 250 dollar kosten.
In 2014 kwam de fabrikant met haar eerste smartphone op de markt. De verkoop van die smartphone, overtrof alle verwachtingen.

Het tweede toestel wordt op dit moment nog maar beperkt uitgeleverd, maar later dit jaar krijgt OnePlus er een derde smartphone bij. De telefoon heeft minder kracht onder de motorkap, maar kent ook een stuk lagere prijs.

Nieuwe smartphone
Hoe de nieuwe smartphone van de Chinese fabrikant precies gaat heten, is nog niet bekend. Sommige Chinese bronnen beweren dat de naam OnePlus X wordt, maar GforGames beweert dat het apparaat OnePlus Mini gaat heten. Diezelfde bron kwam vandaag met verdere specificaties van het nieuwe toestel. De website zegt dat het gaat om specificaties van een ouder prototype, en dat het mogelijk is dat de specificaties hier en daar zijn aangepast.

Het was al bekend dat het nieuwe toestel een schermdiagonaal van 5 inch zou krijgen. De resolutie van het scherm was nog niet bekend, maar volgens de website zal de resolutie liggen op 1920×1080 pixels.

De processor in de nieuwe smartphone is de Helio X10, geproduceerd door MediaTek. De processor heeft acht cores met een maximale kloksnelheid van 2,2 GHz. Daarnaast is de mobiele telefoon uitgerust met 2 GB werkgeheugen en heeft het scherm een laagje 2.5 Gorilla Glass 3 of 4. De telefoon wordt voorzien van een oleofobische laag. Daardoor is de telefoon minder gevoelig voor bijvoorbeeld vingerafdrukken. Er is één frontfacingspeaker aanwezig.

Camera
Op een eerder verschenen render waren twee camera’s aan de achterzijde van het toestel te zien. De bron spreekt echter over slechts één backcamera, en die wordt geproduceerd door Sony. De IMX258-sensor weet foto’s te schieten van maximaal 13 megapixels en kan bovendien filmen in 4K. De voorkant van de telefoon beschikt over een 5 megapixel camera met een wijdhoeklens. Daardoor is het mogelijk op een eenvoudige manier groepsselfies te maken. De camera en het display worden volgens de bronnen hetzelfde als die te vinden zijn in de Xiaomi Mi 4C.

 

One Plus Mini

Overige functies
Het toestel krijgt daarnaast een batterij met een capaciteit die komt te liggen tussen de 3000 mAh en 3100 mAh. De smartphone krijgt ondersteuning voor Quick Charge 2.0 en USB Type C. Dit toestel krijgt een NFC-chip met ondersteuning voor het mobiele betaalprogramma van Android, Android Pay. In de huidige OnePlus 2 is een NFC-chip niet aanwezig. Veel consumenten zijn daarover teleurgesteld.

Daarnaast beschikt de ‘OnePlus Mini’ over een FM Radio, BlueTooth, WiFi, GPS, LTE en een infraroodsensor.

Custom ROM
Naar verluidt komt ook de broncode voor de drivers van de MediaTek-chip beschikbaar, waardoor ontwikkelaars custom ROM-bestanden kunnen maken. De games worden gerenderd in een 720P-resolutie, die vervolgens uitgebreid wordt naar 1080P. De videochip wordt daarmee ontlast en de accu gaat dankzij deze methode langer mee.

Release
Naar alle waarschijnlijkheid komt het nieuwe toestel van de Chinese start-up nog dit jaar uit. Voor de kerst moet het toestel online te bestellen zijn. De release is waarschijnlijk gepland rond eind november of begin december. Het toestel gaat vermoedelijk zo’n 250 dollar kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *