De voormalig CEO van Microsoft, Steve Ballmer, is het niet eens met de beslissing van Microsoft om geen Android apps te ondersteunen in Windows 10 Mobile.

Ballmer is op dit moment nog groot aandeelhouder van Microsoft en vindt het beleid van Microsoft om geen Android apps te ondersteunen in Windows 10 Mobile niet correct.

Android op Windows 10

Geen ondersteuning
Microsoft heeft lang gewerkt aan de ontwikkeling van Windows 10 Mobile. In de testomgeving werden Android apps ondersteund. Door die ondersteuning zouden Windows Phone en Windows 10 Mobile toegang krijgen tot de grootste appstore (de Google Play Store) ter wereld. In april stopte Microsoft met de ontwikkeling van de ondersteuning voor Android apps

Ballmer is het niet eens met die beslissing. Het aanbod van apps is volgens hem een belangrijk gegeven voor het succes van een smartphone besturingssysteem. Tot nu toe zijn de meeste kleine besturingssystemen, die slechts een klein aantal apps ondersteunen, geflopt.

Lange adem
Microsoft toont al een tijd een zeer lange adem met Windows Mobile-besturingssystemen te hebben. Al sinds 2010 heeft Microsoft problemen om een marktaandeel te verwerven met het mobiele OS. Tot nu toe heeft Microsoft een aandeel van 5 procent. Veel andere fabrikanten zijn namelijk niet enthousiast over Windows 10 Mobile.

De huidige SEO van Microsoft, Satya Nadella voert een andere koers dan Ballmer. Hij vindt dat de smartphone onderdeel moet uitmaken van een compleet ecosysteem, net als de iPhone dat is bij Apple. Daarom vindt Nadella de ondersteuning van Android apps overbodig, omdat Windows programma’s in de toekomst ook op het mobiele besturingssysteem moeten kunnen draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *