• Dennis
  • 0

De voormalig CEO van Microsoft, Steve Ballmer, is het niet eens met de beslissing van Microsoft om geen Android apps te ondersteunen in Windows 10 Mobile.

Ballmer is op dit moment nog groot aandeelhouder van Microsoft en vindt het beleid van Microsoft om geen Android apps te ondersteunen in Windows 10 Mobile niet correct.

Android op Windows 10

Geen ondersteuning
Microsoft heeft lang gewerkt aan de ontwikkeling van Windows 10 Mobile. In de testomgeving werden Android apps ondersteund. Door die ondersteuning zouden Windows Phone en Windows 10 Mobile toegang krijgen tot de grootste appstore (de Google Play Store) ter wereld. In april stopte Microsoft met de ontwikkeling van de ondersteuning voor Android apps

Ballmer is het niet eens met die beslissing. Het aanbod van apps is volgens hem een belangrijk gegeven voor het succes van een smartphone besturingssysteem. Tot nu toe zijn de meeste kleine besturingssystemen, die slechts een klein aantal apps ondersteunen, geflopt.

Lange adem
Microsoft toont al een tijd een zeer lange adem met Windows Mobile-besturingssystemen te hebben. Al sinds 2010 heeft Microsoft problemen om een marktaandeel te verwerven met het mobiele OS. Tot nu toe heeft Microsoft een aandeel van 5 procent. Veel andere fabrikanten zijn namelijk niet enthousiast over Windows 10 Mobile.

De huidige SEO van Microsoft, Satya Nadella voert een andere koers dan Ballmer. Hij vindt dat de smartphone onderdeel moet uitmaken van een compleet ecosysteem, net als de iPhone dat is bij Apple. Daarom vindt Nadella de ondersteuning van Android apps overbodig, omdat Windows programma’s in de toekomst ook op het mobiele besturingssysteem moeten kunnen draaien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...