Microsoft heeft de Surface Phones nog niet eens officieel aangekondigd, maar nu is al bekend dat het bedrijf de grootste moeite heeft om de nieuwe serie te produceren. Al een paar maanden doen er geruchten de ronde dat Microsoft zou werken aan de Surface phone. Die serie zou naast de Lumia-serie kunnen bestaan, of misschien de Lumia-serie wel helemaal vervangen.

We weten al sinds eind vorig jaar dat Microsoft werkt aan een Surface Phone. Eerder ging men ervan uit dat de smartphones in de tweede helft van dit jaar gepresenteerd zouden worden. De betrouwbare website Windows Central stelt dat de komst van de smartphones vertraging hebben opgelopen. De eerste toestellen zullen mogelijk pas in 2017 geïntroduceerd worden.

Microsoft Surface Phone Render

Surface Phone is belangrijk

De Surface Phone van Microsoft is belangrijk. Het lijkt erop dat het bedrijf uit Redmond volledig heeft ingezet op de komst van de Surface Phone. Het bedrijf zet er zo sterk op in, dat er zelfs geruchten gaan dat Microsoft geen Lumia smartphones meer wil aanbieden.

De fabrikant heeft maar een klein aanbod aan Windows 10 smartphones. Alleen de high-end Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL hebben een Windows 10 besturingssysteem. Daarnaast is er de budget-smartphone zoals de Lumia 550 en Lumia 650. Dat zijn overigens ook de enige smartphones. Opvallend is ook dat vorige week tijdens Microsofts BUILD-conference er geen woord gerept werd over smartphones. Het lijkt erop dat Microsoft weinig interesse meer heeft in de Lumia-serie.

Drie Surface Phones op komst

Volgens geruchten zou Microsoft bezig zijn met de ontwikkeling van drie verschillende toestellen. Dat stelt Windows Central. De drie toestellen zouden drie verschillende doelgroepen hebben: de normale consument, de zakelijke klant en de veeleisende, professionele consument. Dat betekent dat Microsoft waarschijnlijk met een budget-smartphone komt, met een prijs van rond de 250 euro. Daarnaast zal er een smartphone komen die tussen de 250 en 500 euro zal kosten. Tot slot komt er een high-end smartphone beschikbaar die boven de 500 euro zal kosten.

Waarschijnlijk zal Microsoft door de vertraging de Surface Phone pas in 2017 introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *