• Dennis
  • 0

Microsoft heeft de Surface Phones nog niet eens officieel aangekondigd, maar nu is al bekend dat het bedrijf de grootste moeite heeft om de nieuwe serie te produceren. Al een paar maanden doen er geruchten de ronde dat Microsoft zou werken aan de Surface phone. Die serie zou naast de Lumia-serie kunnen bestaan, of misschien de Lumia-serie wel helemaal vervangen.

We weten al sinds eind vorig jaar dat Microsoft werkt aan een Surface Phone. Eerder ging men ervan uit dat de smartphones in de tweede helft van dit jaar gepresenteerd zouden worden. De betrouwbare website Windows Central stelt dat de komst van de smartphones vertraging hebben opgelopen. De eerste toestellen zullen mogelijk pas in 2017 geïntroduceerd worden.

Microsoft Surface Phone Render

Surface Phone is belangrijk

De Surface Phone van Microsoft is belangrijk. Het lijkt erop dat het bedrijf uit Redmond volledig heeft ingezet op de komst van de Surface Phone. Het bedrijf zet er zo sterk op in, dat er zelfs geruchten gaan dat Microsoft geen Lumia smartphones meer wil aanbieden.

De fabrikant heeft maar een klein aanbod aan Windows 10 smartphones. Alleen de high-end Microsoft Lumia 950 en Lumia 950 XL hebben een Windows 10 besturingssysteem. Daarnaast is er de budget-smartphone zoals de Lumia 550 en Lumia 650. Dat zijn overigens ook de enige smartphones. Opvallend is ook dat vorige week tijdens Microsofts BUILD-conference er geen woord gerept werd over smartphones. Het lijkt erop dat Microsoft weinig interesse meer heeft in de Lumia-serie.

Drie Surface Phones op komst

Volgens geruchten zou Microsoft bezig zijn met de ontwikkeling van drie verschillende toestellen. Dat stelt Windows Central. De drie toestellen zouden drie verschillende doelgroepen hebben: de normale consument, de zakelijke klant en de veeleisende, professionele consument. Dat betekent dat Microsoft waarschijnlijk met een budget-smartphone komt, met een prijs van rond de 250 euro. Daarnaast zal er een smartphone komen die tussen de 250 en 500 euro zal kosten. Tot slot komt er een high-end smartphone beschikbaar die boven de 500 euro zal kosten.

Waarschijnlijk zal Microsoft door de vertraging de Surface Phone pas in 2017 introduceren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...