• Dennis
  • 0

Alleen de Chinese smartphonefabrikant TCL mag de BlackBerry op de markt brengen. De fabrikant heeft het alleenrecht op de merknaam van BlackBerry verworven. In Nederland kennen we TCL vooral als producent van alle smartphones van Alcatel.

BlackBerry en TCL hebben een overeenkomst voor meerdere jaren gesloten, waarin staat dat TCL het alleenrecht krijgt op de naam ‘BlackBerry’ voor de smartphonedivisie. De merknaam en haar beveiligingssoftware worden in een keer in licentie verkocht, waardoor TCL nu nieuwe smartphones onder naam van BlackBerry mag ontwikkelen, produceren en verkopen. Het bedrijf wordt ook verantwoordelijk voor de garanties.

BlackBerry

TCL produceerde al eerder voor BlackBerry

In september trok BlackBerry de stekker uit de eigen smartphonedivisie. Het bedrijf heeft al jarenlang problemen met het winstgevend maken van de smartphoneproductie. CEO John Chen gaf de divisiemeerde kansen, maar het lukte nooit om geld te verdienen aan de productie van smartphones. BlackBerry gaat zich nu richten op de ontwikkeling van diensten en software, waarmee men smartphones kan beveiligen. Het bedrijf gaat verder als softwareleverancier en was op zoek naar een ander bedrijf dat de merknaam voor de smartphonetak over wilde nemen.

Die partner heeft het Canadese bedrijf nu gevonden in TCL. De Chinese smartphonefabrikant kennen we vooral van alle Alcatel smartphones en tablets. Daarnaast heeft TCL al eens eerder smartphones ontwikkeld en geassembleerd voor BlackBerry. De DTEK50 en DTEK60 kwamen van de hand van de Chinese fabrikant en zijn inmiddels al verkrijgbaar in de winkels. Het is dan ook geen geheim dat de producten bedacht zijn door TCL, want de DTEK50 lijkt sterk op de Alcatel Idol 4 en de DTEK 60 lijkt sterk op de Alcatel Idol 4S.

BlackBerry ontwikkelt momenteel zelf nog één toestel, die ontwikkeld wordt onder de codenaam ‘Mercury’. Eind dit jaar of begin volgend jaar wordt die smartphone gepresenteerd. Mogelijk is het de opvolger van de BlackBerry Priv. Dit wordt de allerlaatste smartphone die BlackBerry ontwikkeld heeft. Daarna stopt het bedrijf met de productie en ontwerp van de toestellen. Die taak wordt dan overgedragen aan TCL.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...