• Dennis
  • 0

Telecomprovider Tele2 gaat klanten die geen 4G geschikte smartphone hebben weren van hun netwerk. Het gaat alleen om nieuwe klanten die bij Tele2 een sim only abonnement willen afsluiten, of om bestaande klanten die hun abonnement willen verlengen.

De klanten moeten beschikken over een smartphone die 4G-verbinding ondersteunt. Tele2 wil daarmee een volgende stap zetten naar onafhankelijkheid. Voor het gebruik van het 2G- en 3G-netwerk maakt de provider nu gebruik van het netwerk van T-Mobile.

Tele2 4G

Tele2 wil verzelfstandiging

Tele2 heeft in Nederland alleen maar een 4G netwerk. Dit is dan ook de reden dat de provider af wil van het gebruik van het 2G- en 3G-netwerk. Die netwerken worden namelijk gehuurd van andere Nederlandse mobiele aanbieders. Het is voor de provider goedkoper om het 4G netwerk in de lucht te houden, dan de huur voor het gebruik van oudere netwerken aan de providers te betalen.

De provider denkt dat het hoog tijd wordt voor een volgende stap, omdat het 4G-netwerk van de aanbieder inmiddels ‘volwassen’ is. Zo heeft het netwerk voldoende capaciteit, dekking en functionaliteit om klanten overal in staat te stellen om te bellen, te sms’en of te internetten, zo zegt de provider. Tele2 wil af van de samenwerking met T-Mobile en wil zelfstandig verder.

Daarom moeten alle klanten die vanaf 1 februari een sim only abonnement willen afsluiten of verlengen, een smartphone hebben met 4G-ondersteuning. Zonder deze ondersteuning kan er geen gebruik meer worden gemaakt van het netwerk. In eerste instantie stuurt de provider een SMS en e-mail waarin wordt gewaarschuwd dat de klant een nieuwere smartphone in gebruik moeten nemen. Vrijwel alle smartphones vanaf 2012 of 2013 zijn geschikt voor 4G-ondersteuning.

Zelf controleren

Tele2 wijst erop dat klanten zelf moeten controleren of hun toestel geschikt is voor het 4G-netwerk. De nieuwe regel is opgenomen in de voorwaarden. Het loont dus om deze voorwaarden te lezen alvorens een nieuw mobiel abonnement af te sluiten. Klanten zijn zelf verantwoordelijk voor het gebruik van een geschikte smartphone. Wie geen geschikte smartphone heeft, wordt door de provider geblokkeerd. Dat is geen contractbreuk en dus betekent dit dat men moet blijven betalen voor een abonnement dat hij niet kan gebruiken.

Wie een 4G-smartphone nodig heeft, kan deze ook bij Tele 2 kopen in combinatie met een mobiel abonnement. Zelf een 4G-smartphone kopen in combinatie met een sim only abonnement is in de regel wel goedkoper.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...