• Dennis
  • 0

De Samsung Galaxy S8 krijgt een compleet nieuwe vormgeving, betere camera en wordt voorzien van verschillende technische snufjes op het gebied van kunstmatige intelligentie. Dat zegt een van de hoogste topmannen van het Zuid-Koreaanse bedrijf.

Ieder jaar verschijnen er rond deze tijd de eerste geruchten over het nieuwe toestel van Samsung. Dit jaar is het bedrijf opvallend open over de toekomstplannen voor het nieuwste toestel. Mogelijk moeten de nieuwe details ons de blunders rondom de Galaxy Note 7 doen vergeten.

Samsung Galaxy S8

Samsung Galaxy S8 wordt flink verbeterd

Ieder jaar doen er zich geruchten voor over de nieuwe Samsung Galaxy-familie, maar dit jaar voedt Samsung de geruchten zelf. De Vice President Mobile Communications van Samsung heeft al een aantal details naar buiten gebracht. Zo bevestigt de fabrikant dat het nieuwe toestel Samsung Galaxy S8 gaat heten.

Verder zegt de Vice President dat de Galaxy S8 zal beschikken over een strakkere vormgeving en dat de cameramodule opnieuw onderhanden zal worden genomen. Daarnaast wil de Zuid-Koreaanse fabrikant meer gaan doen met kunstmatige intelligentie. Het is goed mogelijk dat Samsung de spraak assistent van Viv Labs wil gaan gebruiken, want dat bedrijf werd onlangs door Samsung overgenomen.

Galaxy Note 7 debacle

Dat Samsung nu al onthullingen over de nieuwe smartphone doet, is een unicum. Mogelijk wil de topman hiermee het debacle rondom de Galaxy Note 7 doen vergeten. De aandacht zou weer meer op nieuwe toestellen moeten liggen en daarmee moet de aandacht van het vorige toestel worden afgehouden. Samsung liep een behoorlijke deuk in het imago op door de ontplofte Galaxy Note 7.

Er gaan al langer geruchten over de komst van de Samsung Galaxy S8. Zo zou het toestel beschikken over een nog groter scherm en zou de vingerafdruksensor in het beeldscherm worden verwerkt. Mogelijk zal er nog maar één uitvoering met een gebogen scherm komen.

Beschikbaarheid

Samsung kondigt de Galaxy S-smartphones altijd voor het Mobile World Congress in Barcelona aan. Dit jaar wordt dat congres gehouden van 27 februari tot en met 2 maart. Mogelijk zal Samsung de Galaxy S8 aankondigen op zondag 26 februari 2017. Het is goed mogelijk dat Samsung kiest voor een eerdere introductie, om zo de aandacht op de Galaxy Note 7 af te leiden. De kans is groot dat de introductie mogelijk al plaats vindt op de Consumer Electronics Show in Las Vegas, maar dit is niet met zekerheid te zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...