Iets meer dan twee derde van alle Nederlandse huishoudens heeft een tablet. Dat blijkt uit een recente studie van marktonderzoeker Telecompaper over het eerste kwartaal van 2016. Bij huishoudens bestaande uit een persoon, is de tablet het minst populair. Iets meer dan de helft van de eenpersoonshuishoudens beschikt nu over tenminste één tablet.

Het aantal huishoudens dat een tablet heeft, is toegenomen ten opzichte van vorig jaar.
tablet

Tablet voor bijna helft Nederlandse huishoudens

In het eerste kwartaal van 2016 had zo’n 43 procent van de Nederlanders een tablet. Een kwart van de Nederlanders heeft zelfs twee tablets of meer. De marktonderzoeker stelt dat zo’n 68 procent van de Nederlandse huishoudens inmiddels de beschikking over een tablet heeft, terwijl dat percentage vorig jaar nog op 63 procent ligt.

Dat betekent dat het aandeel tablets ieder kwartaal groeit, maar wel ieder kwartaal minder hard.

Meer tablets bij hogere inkomens

Vooral huishoudens met een hoger inkomen beschikken over twee of meer tablets. Hoe hoger het inkomen, hoe meer huishoudens er tenminste één tablet in huis hebben. Zo blijkt dat bijna 80 procent van alle Nederlandse huishoudens met een inkomen van boven de 60.000 euro per jaar één of meer tablets in huis hadden.

Van huishoudens met een veel lager gezinsinkomen, tussen de 20.000 en 30.000, heeft ongeveer 63 procent de beschikking over een tablet. De laagste inkomens hebben de minste tablets. Ongeveer 55 procent van de huishoudens met een inkomen lager dan 20.000 euro heeft een tablet. Huishoudens met een inkomen boven de 30.000 euro scoren aanzienlijk boven het marktgemiddelde; 68 procent van hen heeft een tablet.

Tabletmarkt raakt verzadigd

De rek van de tabletmarkt is er al lang uit. Deze maand kwam onderzoeksbureau Strategy Analytics op de proppen met cijfers. Daaruit blijkt dat er in het eerste kwartaal van dit jaar zo’n 46,5 miljoen tablets zijn verscheept. Dat is een tiende minder in vergelijking met een jaar geleden. Dat is de laagste hoeveelheid sinds eind 2012.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *