De iPhone 6 en de iPhone 6 Plus mogen niet meer verkocht worden in China. Dat is een tegenslag voor Apple, de fabrikant van de toestellen. Uit een rechtszaak is naar voren gekomen dat de toestellen van Apple op gebied van ontwerp te veel lijken op het ontwerp van een lokale verkoper uit Shenzen, Baili.

Dat heeft het Beijing Intellectual Property Office bepaald. De kleine onderneming diende in mei een klacht in bij het Chinese patentbureau. Het patentbureau laat in Forbes optekenen dat de verschillen tussen de Baili 100C en de iPhone 6 (Plus) zo klein zijn, dan een klant het verschil niet zou kunnen zien.

Baili 100C vs iPhone 6

 

Verbod voor iPhone 6 en iPhone 6 Plus

De rechter gaat mee in de stelling van Baili dat de smartphones van Apple te veel lijken op de Baili 100C. Daarom is nu besloten de verkoop van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus te verbieden. Er zijn op het eerste gezicht flinke verschillen in het ontwerp en dus gaat de fabrikant in hoger beroep, zo schrijft Forbes.

De smartphones zullen dankzij het hoger beroep dus in de tussentijd gewoon verkocht blijven worden. Het is nuttig in hoger beroep te gaan, want de Chinese markt is belangrijk voor het bedrijf uit Cupertino.

Kwart van de omzet komt uit China

Een kwart van de omzet van het Amerikaanse bedrijf, komt uit China. Apple had met de iPhone eind 2015 een marktaandeel van ruim 10 procent in China in handen. Voornamelijk de flinke verkoop van de iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPhone 6S en de iPhone 6S Plus hebben geleid tot gunstige resultaten voor Apple. Dat stelt onderzoeksbedrijf Market Intelligence and Consulting Institute (MIC). De iPhone 6S en iPhone 6S Plus kwamen in oktober 2015 in een stroomversnelling terecht, waardoor beide toestellen bijna de best verkochte smartphones in China waren. Apple moest alleen Huawei voor zich dulden, die in China marktleider is. In oktober 2015 heeft Apple met de iPhone een marktaandeel van 22,9 procent weten te vergaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *