• Dennis
  • 0

Samsung heeft een winst van 3,46 miljard euro weten te boeken dankzij het succes van de Samsung Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge. Dat blijkt uit de kwartaalcijfers van Samsung. Het Koreaanse bedrijf had de afgelopen jaren te maken met tegenvallende cijfers, maar weet nu weer naar boven te klimmen.

Zowel de omzet als de winst van het bedrijf zijn het afgelopen kwartaal flink gestegen in vergelijking met datzelfde kwartaal een jaar eerder.

Galaxy S7

Samsung Galaxy S7 (Edge) is de bestseller

Samsung maakte een omzet van omgerekend 21,27 miljard euro. Vorig jaar bedroeg de omzet nog 20,08 miljard euro. De winst van Samsung verdubbelde bijna van 2,2 miljard euro vorig jaar naar 3,46 miljard euro in het afgelopen kwartaal. De omzet steeg procentueel flink minder dan de winst, waardoor Samsung een betere marge heeft op de verkoop van haar producten.

De komst van de Samsung Galaxy S7 en de Galaxy S7 Edge is één van de grootste redenen voor de goede cijfers van het bedrijf. Het bedrijf noemt geen exacte verkoopcijfers, maar zegt dat er inmiddels meer Edge-varianten over de toonbank zijn gegaan dan de normale, goedkopere Samsung Galaxy S7. Dat is opmerkelijk want de Samsung Galaxy S7 Edge is flink duurder.

De goede verkoop van de Edge-variant is waarschijnlijk ook meteen de hoofdreden voor de betere marges van Samsung. Maar het bedrijf doet het ook goed in andere segmenten. De instap-smartphone Samsung Galaxy J doet het erg goed, evenals de middenklasse Samsung Galaxy A. Beide varianten zouden winstgevend zijn. Normaalgesproken is het erg lastig winst te maken met instap- en middenklasse smartphones. De marges zijn klein en de concurrentie is bovendien groot.

Positieve prognose

Samsung ziet de tweede helft van 2016 rooskleurig in. Het Koreaanse bedrijf denkt dat de Galaxy S7-familie de verkoopresultaten zal blijven stuwen. Daarnaast wil het bedrijf binnenkort de Samsung Galaxy S7 Note uitbrengen. Samsung zegt wel rekening te houden met ‘meer concurrentie’, mede doordat Apple halverwege september de nieuwe iPhones zal presenteren. Er gaan geruchten dat het bedrijf uit Cupertino een evolutie wil uitbrengen van de iPhone 6S en weinig nieuws wil toevoegen aan de nieuwe smartphone.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...