• Dennis
  • 0

Goed nieuws voor LG: de smartphonedivisie doet het iets beter in vergelijking met vorig jaar. Dit jaar gingen er meer smartphones van de fabrikant over de toonbank. Vorig jaar werden er 59,1 miljoen smartphones verkocht, dit jaar zijn dat er 59,7 miljoen. 

De afzet van smartphones blijft gelijk. Dat heeft LG bekendgemaakt in haar kwartaal- en jaarcijfers. Van echte groei is er niet echt sprake, maar toch is de fabrikant blij met de kleine groei. Met het marktaandeel gaat het een stuk minder florissant.

LG Flag

Groei
LG verkocht dit jaar ‘slechts’ 600.000 smartphones meer dan in 2014. Veel concurrenten van LG hebben moeite met het laten groeien van hun smartphonedivisie. Fabrikanten als Sony, HTC en Samsung laten afwisselend groei en krimp zien. LG laat nog een kleine groei zien. De fabrikant deed de beste zaken in het laatste kwartaal van 2015.

Eind 2015 werden er ngo 15,3 miljoen smartphones verkocht, terwijl dat er 15 miljoen waren in het laatste kwartaal van 2014.

Marktaandeel
De fabrikant mag dan wel meer smartphones verkocht hebben, maar dat was niet genoeg om het marktaandeel van 2014 vast te kunnen houden. De smartphonemarkt groeit wel, maar daar profiteert LG niet van. Voornamelijk Chinese fabrikanten profiteren van de groei van ongeveer 10 procent, terwijl gevestigde fabrikanten zoals LG moeite hebben niet in de rode cijfers te belanden.

Zo heeft LG het afgelopen jaar amper winst gemaakt op de smartphonetak. LG verwacht ook voor het komende jaar een moeilijk jaar.

Nieuwe smartphones?
LG zegt in een verklaring van haar kwartaal- en jaarcijfers dat de fabrikant verwacht dat het komend jaar alleen maar moeilijker zal worden om de smartphonetak winstgevend te houden. De concurrentie wordt ieder jaar heviger. LG moet niet alleen concurreren met bekende merken, maar heeft ook nog eens moeite met de concurrentie van Chinese smartphonefabrikanten. Wel hint LG in de verklaring naar de toekomst van twee nieuwe modellen die de smartphonedivisie iets meer uit het slop moeten trekken. De twee nieuwe modellen moeten flagship smartphones worden die moeten zorgen dat de smartphonetak winstgevender wordt. Naar alle waarschijnlijkheid hint LG op de opvolgers van de LG G4 en LG V10.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...