Veel merken zijn van plan om een smartphone met dual-edge schermen uit te brengen. Dat melden Koreeanse media, nadat Samsung leveringscontracten heeft gesloten met de Chinese smartphone fabrikanten Huawei, Xiaomi en Vivo. Alle drie de merken zouden van plan zijn dezelfde beeldschermtechnologie te gebruiken als de techniek die Samsung nu gebruikt in haar Samsung Galaxy S6 Edge en Galaxy S7 Edge.

Samsung bracht in 2014 als eerste een smartphone uit met een beeldscherm met een gebogen rand. Samsung ontwikkelde de techniek verder en heeft inmiddels drie smartphones in haar portefeuille waarbij beide zijkanten van scherm gebogen zijn
Vivo Xplay
Verkoop dual-edge
Samsung heeft besloten om de techniek niet voor zichzelf te houden, maar om ook leveringscontracten met andere fabrikanten aan te gaan. Als eerste sloot BlackBerry een contract met de Koreaanse fabrikant. De BlackBerry Priv krijgt eveneens een dual-edge beeldscherm. Dit jaar komen daar Huawei, Xiaomi en Vivo bij. Dat blijkt uit informatie van de Koreeanse website ETNews.

Vivo

Nog deze week zou Vivo een introductie voor een nieuwe smartphone met dual-edge beeldschermen op de planning hebben staan. Vivo is in ons land nog een onbekend merk. De nieuwe smartphone zou de Vivxo XPlay 5 gaan heten en krijgt net als de smartphones van Samsung een beeldscherm dat over beide randen is gebogen. De smartphone zou hoge ogen gaan gooien, omdat de XPlay 5 een Snapdragon 820 processor zou krijgen en bovendien zou worden uitgerust met maar liefst 6 gigabyte werkgeheugen.

Huawei

Daarnaast zou Huawei ook toegevoegd zijn aan het lijstje van afnemers van Samsungs dual-edge beeldschermtechnologie. Huawei is de enige fabrikant van het lijstje dat ook in Europa actief is. Er is een grote kans dat een smartphone van Huawei met een dergelijk scherm ook in Nederland uit zal komen.

De smartphones zullen naar verwachting wel aan de prijs zijn. Dual-edge beeldschermtechnologie is nog in ontwikkeling en is momenteel erg prijzig. Waarschijnlijk zullen vooral de duurste en meest high-end smartphones beschikken over de nieuwe beeldschermtechnologie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *