• Dennis
  • 0

Een drie seconden durende video laat alle iPhones in de wereld crashen. Waardoor de iPhone precies vastloopt is nog niet bekend, maar het gaat mogelijk om een bug in het geheugenbeheer en de manier waarop iOS omgaat met het tonen van video’s.

De video is populair en duikt erg vaak op het internet op. Iedereen die de video op zijn of haar iPhone afspeelt, krijgt vervolgens een onwerkbaar toestel. Dit probleem is gemakkelijk op te lossen door een harde reset uit te voeren, maar duidt duidelijk op een bug aan de kant van Apple.

iPhone Crash

Crashende iPhone

Het maakt niet uit welke iPhone je hebt, alle toestellen vertonen dit probleem. Dat blijkt uit een video van de YouTuber EverythingApplePro. Hij laat zien dat een drie seconden durende video een behoorlijk zware wissel trekt van de smartphone, waardoor deze volledig vastloopt. Nieuwere iPhones lopen niet vast, maar worden wel erg traag, waardoor deze eigenlijk niet meer te bedienen valt.

De enige manier om de telefoon weer te kunnen gebruiken, is door een hard reset uit te voeren. Op oudere modellen kun je dit doen door de Home-knop en de Aan/Uit-knop tegelijkertijd vast te houden. De nieuwste iPhone 7-smartphone is te resetten door Volume Omlaag en Aan-/Uitknop vast te houden. Daardoor start het toestel opnieuw op en zal deze weer werken.

Grapje

De video is afkomstig uit China en duikt vooral op als ‘grap’. Het is een normale video van drie seconden en bevat geluid. Het lijkt erop dat de video niet per se bedoeld is om telefoons vast te laten lopen, maar dat er iets fout is gegaan bij het renderen. Daardoor is het videobestand corrupt en loopt de iPhone vast. Het probleem doet zich voor op alle versies van Apple’s mobiele besturingssysteem, iOS. De oorzaak van het probleem is nog niet gevonden en daarom is er ook geen update beschikbaar.

Gebruikers die de video bekijken, merken eerst helemaal niets. Daarna wordt de iPhone traag om vervolgens helemaal vast te lopen. Hard resetten is de enige manier om die telefoon weer te laten werken. Dit is overigens niet meteen noodzakelijk: na verloop van tijd weet de iPhone dat een proces is vastgelopen en start het toestel zelf opnieuw op. Het is niet helemaal duidelijk welke gevolgen de crashdump heeft voor de hardware van het toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...