Het lijkt erop dat de nieuwe smartphone van LG, de LG G5, vanaf vandaag te koop zal zijn in de voorverkoop in Nederland. De fabrikant presenteerde het nieuwe vlaggenschiptoestel drie weken geleden tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona. LG heeft nog geen officiële uitspraken gedaan over wanneer het toestel te koop zal zijn. Uit nieuwe informatie blijkt dat het toestel waarschijnlijk vandaag in Nederland in de voorverkoop zal gaan. Het toestel zal mogelijk 699 euro gaan kosten.

Op het MWC in Barcelona stal de nieuwe smartphone van LG voortdurend de show. De media schreven dat de LG G5 het meest indrukwekkende product was wat op de beurs te zien was.
LG G5

Voorverkoop LG G5

De media hadden veel belangstelling voor het nieuwe paradepaardje van LG. Maar de fabrikant maakte een grote fout: net nu iedereen geïnteresseerd is in de nieuwe smartphone, maakt de fabrikant niet bekend wanneer het toestel precies in de winkels te verwachten is of hoeveel het toestel zal kosten. Daarmee lijkt het erop dat de fabrikant zijn potentiële klanten heeft weggejaagd naar de nieuwe Galaxy S7 van Samsung. Dat toestel is inmiddels verkrijgbaar in Nederland.

Een Nederlandse website stelt dat de LG G5 vandaag in de voorverkoop zal gaan. Het toestel heeft een verkoop adviesprijs van 699 euro gekregen. Wanneer het toestel ook echt in de winkels komt te liggen, is nog niet bekend. Een datum voor de Verenigde Staten is wel al bekend: daar worden de toestellen vanaf 8 april uitgeleverd.

LG Nederland heeft de berichtgeving nog niet tegengesproken of bevestigd. Er is officieel geen informatie over de prijzen en beschikbaarheid van de nieuwe LG G5.

Uitgebreide smartphone

In ieder geval staat vast dat de LG G5 een zeer uitgebreide smartphone is. Het toestel heeft een 5,3 inch groot beeldscherm en een QHD-beeldschermresolutie van 1440 bij 2560 pixels. Onder de motorkap zien we de nieuwe Qualcomm Snapdragon 820 processor, met maar liefst 4 gigabyte werkgeheugen.

Niet alleen onder de motorkap is het toestel flink vernieuwd. Ook aan het design is flink gesleuteld. Het toestel heeft een metalen unibody behuizing en de accu is ondanks de behuizing toch te verwisselen. Dat komt doordat de smartphone modulair is opgebouwd.

Daarnaast is ook de camera zeer goed, omdat het gebruikmaakt van een duo-camera. De software combineert beide foto’s tot één foto. Daarbij worden de foto’s van een 16-megapixelcamera en een 8-megapixelcamera gecombineerd. Daardoor heeft de LG G5 een behoorlijke groothoek.

Prijzen en beschikbaarheid

Officieel weten we van niets, want LG heeft nog geen officiële uitspraken gedaan over de voorverkoop van de LG G5 in Nederland. Geruchten zeggen echter dat de LG G5 vanaf vandaag in de voorverkoop zal gaan. Het lijkt erop dat het toestel vanaf 8 april ook echt verkrijgbaar is. Het toestel lijkt 699 euro te gaan kosten. De LG komt beschikbaar in de kleuren Silver, Titan, Gold en Pink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *