De verkoopaantallen van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge hebben alle verkooprecords verbroken tijdens de voorverkoop. Dat meldt de vooraanstaande Russische analist Eldar Murtazin. De analist stelt dat de verkoop van de nieuwe toestellen harder dan ooit tevoren lopen.

Op 11 maart komen beide smartphones in 60 landen in de winkels te liggen, waaronder ook in Nederland. In de aanloop naar de release heeft Samsung de voorverkoop gestart. Kopers kregen een extraatje als zij in de voorverkoop een toestel bestelden. In Nederland kregen early adopters een gratis Gear VR bij het toestel.

Samsung Galaxy S7 Edge

Russische of wereldwijde markt?

De Russische analist Eldar Murtazin zegt dat hij van zeer betrouwbare bronnen in de telecomwereld weet dat de voorverkoop van de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Plus alle records verbreekt. Maar het is niet duidelijk of Murtazin daarmee de verkooprecords op de Russische markt of de wereldwijde markt bedoelt.

Inschattingsfouten

Vorig jaar onderschatte Samsung de populariteit van de Samsung Galaxy S6 Edge al flink en het lijkt er sterk op dat het Koreaanse bedrijf ook dit jaar dezelfde fout nog eens heeft gemaakt. Murtazin stelt dat de Samsung Galaxy S7 Edge het meest populair is in de voorverkoop. 64 procent van alle verkopen zou een Galaxy S7 Edge betreffen, tegen slechts 36 procent van de Galaxy S7. Het lijkt er sterk op dat Samsung een inschattingsfout heeft gemaakt, want het bedrijf ging ervan uit dat juist de ‘normale variant’ het meest verkocht zou worden.

Uit cijfers van Samsung bleek dat het bedrijf bij de verkoopstart van de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge ruim 5 miljoen toestellen geproduceerd heeft. Voor iedere 100 Galaxy S7-modellen zijn 73 Galaxy S7 Edge-modellen geproduceerd. Daarmee heeft Samsung precies het omgekeerde gedaan: het minst gevraagde toestel is het meest geproduceerd.

Prijzen en beschikbaarheid

Daardoor is er een grote kans dat klanten tegen schaarste aan zullen lopen en moeten wachten op hun Galaxy S7 Edge. De verkoop start op 11 maart in maar liefst 60 landen tegelijk. Nederland hoort bij de eerste golf landen. De Samsung Galaxy S7 gaat 699 euro kosten. De Samsung Galaxy S7 Edge is 100 euro duurder en gaat 799 euro kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *