• Dennis
  • 0

LG heeft vorig jaar de modulaire LG G5 uitgebracht, maar kon daarbij op weinig succes rekenen. Dit jaar is LG van plan een waterdichte LG G6 uit te brengen, zonder modulair karakter. Dat zeggen Koreaanse bronnen. Op die manier moeten de harten van consumenten opnieuw gewonnen worden.

De LG G6 wordt de opvolger van de LG G5 en moet dat geflopte toestel weer snel doen vergeten. De LG G5 stond bekend om de verwisselbare accu en uitwisselbare modules, maar consumenten bleken daar niet op te zitten wachten. De LG G6 gaat er naar verluidt heel anders uitzien, zo stellen Koreaanse bronnen.

LG G6

LG G6 krijgt unibody behuizing

De opvolger van de LG G5, de LG G6, zal er mogelijk heel anders uit komen te zien. Dat zegt de Koreaanse website ETnews, die doorgaans over betrouwbare bronnen binnen Samsung en LG beschikt. LG zou overwegen de LG G6 een unibody behuizing te geven, en daarmee is het afgelopen met het modulaire karakter van de smartphone.

Door gebruik te maken van een unibody behuizing, zou LG het toestel volledig stof- en waterdicht willen maken. Concurrenten van LG hebben al dergelijke smartphones op de markt gebracht en dus zou LG niet achter kunnen blijven. Om het toestel water- en stofdicht te krijgen, moet LG stoppen met het modulaire karakter van de smartphone. Wel zou de LG G6 een mogelijkheid krijgen om draadloos op te laden.

LG G5 was een flop

De LG G5 leek aanvankelijk goed ontvangen, dankzij haar modulaire karakter en de verwisselbare accu van het toestel. Toch liepen consumenten er niet warm voor en flopte het toestel. LG heeft mogelijk meer dan 60 miljoen euro aan het toestel verloren.

De nieuwe geruchten zeggen dat LG daarvan heeft geleerd en daarom geen modulaire smartphones meer op de markt brengt. Eerdere geruchten stelden nog dat de LG G6 wel een verwisselbare accu zou krijgen, maar de nieuwste geruchten spreken. Wel zijn geruchten over de komst van een mogelijke irisscanner nog niet tegen gesproken.

De LG G6 wordt mogelijk geïntroduceerd op het Mobile World Congress in Barcelona. Dat evenement vindt van 27 februari tot en met 2 maart plaats.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...