• Dennis
  • 0

Apple heeft vorige week de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus gepresenteerd. Het zijn de eerste modellen die volgens Apple zelf stof- en waterdicht zijn. Maar wie per ongeluk waterschade oploopt aan een van de modellen, krijgt geen nieuw toestel. Uit de garantievoorwaarden van Apple blijkt namelijk dat waterschade niet onder de garantie valt.

Gebruikers die waterschade oplopen moeten de reparatie dus volledig zelf vergoeden, ondanks de IP67-certificering. De vraag is dan ook hoeveel de term ‘waterdicht’ waard is, als het bedrijf geen garantie biedt op haar toestellen.

iPhone 7 Camera

iPhone 7 heeft IP67-certificering

De iPhone 7 en de iPhone 7 Plus zijn beide stof- en spatwaterdicht. Dit betekent dat de toestellen een IP67-certificering hebben. Om zo’n certificering te krijgen, moet een toestel tegen fijn stof kunnen en tenminste 30 minuten op een diepte van 1 meter in het water kunnen overleven.

Uit de testen blijkt dat de toestellen ertegen kunnen, maar Apple durft het nog steeds niet aan garantie op het certificaat te geven. Wie de garantievoorwaarden er op naslaat, leest dat waterschade nog steeds niet binnen de garantievoorwaarden vallen.

Het lot tarten

Apple zegt dat de iPhone 7 en de iPhone 7 Plus voldoen aan de normen van de IP67-certificering, maar dat gebruikers niet het lot moeten tarten. Apple noemt de modellen ‘stof- en waterbestendig’. Het bedrijf uit Cupertino zegt dat dit kenmerk is toegevoegd om risico’s van dagelijks gebruik te dekken. Zo zou de smartphone bijvoorbeeld tegen een regenbui moeten kunnen, of een glas water dan op de iPhone valt kunnen overleven. Het gaat hier dus echt om water; cola en bier zijn suikerhoudende dranken en vallen om die reden buiten de certificering.

Ondanks de IP67-certificiering moeten gebruikers het lot niet tarten. Het is zeker niet de bedoeling om de iPhone mee in het water te nemen. Onderdompelen is volgens Apple ook niet de bedoeling. De schade die ontstaat door inwerking van water valt nog steeds niet onder de garantievoorwaarden. Het is dus aangeraden voorzichtig om te gaan met het toestel in natte omstandigheden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...