• Dennis
  • 0

Eerder deze week berichtten we al dat ook de nieuwe exemplaren van Samsung erg warm kunnen worden en er problemen zijn met de accuduur van het toestel. Volgens Samsung ging het toen om ‘kleine incidenten’. Inmiddels blijft het hoofdpijndossier dat Galaxy Note 7 heeft de fabrikant maar achtervolgen. Ook de nieuwe exemplaren blijken te ontploffen.

Begin deze maand was Samsung bijna dagelijks in het nieuws vanwege ontploffende smartphones. Daarop besloot het Koreaanse bedrijf een terugroepactie in het leven te roepen. Alle 2,5 miljoen smartphones konden worden omgeruild voor een nieuw exemplaar. Naar het nu lijkt, zijn ook de nieuwe exemplaren niet veilig.

Samsung Galaxy Note 7

Samsung Galaxy Note 7 ontploft

Samsung moest wereldwijd 2,5 miljoen smartphones terugroepen. Het grootste deel werd naar de Verenigde Staten verscheept en wordt dus daar omgewisseld. Daarnaast is het toestel al een paar maanden verkrijgbaar in het thuisland Zuid-Korea en zijn ook daar problemen gemeld. In China spelen de problemen niet, zegt Samsung. Dat zou komen doordat de Chinese varianten van de Galaxy Note 7 een batterij van een andere fabrikant hebben.

Samsung claimt dat de Chinese versies daarmee dus veilig zijn. Volgens CNN kwam er uitgerekend uit China deze week een melding dat ook daar een smartphone is ontploft. Het toestel is pas een paar weken oud en zou dus voort moeten komen uit de veilige Chinese serie of zelfs uit de partij nieuwe, veilig verklaarde smartphones.

Onderzoek

Het Koreaanse bedrijf zegt ernstig in verlegenheid te zijn gebracht en heeft een verklaring gegeven. In de verklaring is te lezen dat de fabrikant het incident onderzoekt. Inmiddels zijn er nu 5 meldingen gemaakt van Galaxy Note 7 toestellen die in China tot ontploffing kwamen. Dat terwijl Samsung beweert dat de nieuwe toestellen veilig zouden zijn.

Een veilig toestel is te onderscheiden aan het stickertje met de blauwe ‘S’ op de doos. Daarnaast is het accu-icoontje in de software groen en niet wit. Tenslotte zijn de IMEI-nummers van veilige toestellen op te vragen in een speciale database van Samsung. De vraag is of het hier om een incident gaat, of dat ook de nieuwe smartphones niet veilig zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...