• Bjorn
  • 0

De ontwikkelingen rondom Apple staan nooit stil. De nieuwe iPhone die op de markt wordt gebracht wordt misschien een waterdicht toestel. Apple heeft namelijk patentaanvragen gedaan op een nieuwe ontwikkeling om toestellen waterdicht te laten worden.

Het patent dat werd aangevraagd door Apple, betrof op een nieuw type coating waardoor het mogelijk is toestellen waterdicht te maken. Het nieuwe project waar aan wordt gewerkt is een hydrofobe coating aanbrengen rondom het toestel. Doordat dit met plasma chemisch wordt verdampt is het mogelijk een zeer dun laagje rondom het toestel te creëren. Het gaat om een dikte van 1 tot 10 microns, wat met het blote oog niet te meten is.

afb waterdichte iphone

Nieuwe techniek

Natuurlijk hebben Samsung en Sony al waterdichte toestellen op de markt gebracht, maar doordat het toestel waterdicht werd bracht dit ook nadelen met zich mee. Het toestel kon hierdoor minder mooi ogen of er waren klepjes nodig om de aansluitingen af te dekken.

Dit was voor Apple geen optie, omdat zij het design van de iPhone in stand willen houden. Met de nieuwe techniek waar patent op is aangevraagd lijkt het haalbaar het toestel nog even dun te houden en zijn er ook geen klepjes nodig op aansluitingen van de iPhone, omdat Apple een siliconen laagje over de aansluiting aanbrengt. Deze nieuwe techniek lijkt voor Apple dan ook een heel goede optie.

Reden patentaanvraag onduidelijk

Wat Apple uiteindelijk met de patentaanvraag van plan is, kan niemand nog zeggen. Wanneer ze deze techniek willen toepassen, zal dit ook mogelijk moeten zijn om op grote schaal te doen. Daarnaast is het ook niet honderd procent zeker of Apple zelf uiteindelijk ook gebruik gaat maken van deze techniek. Toch mag je er stiekem op hopen dat er een waterdichte iPhone aankomt, waardoor je geen last meer zult hebben van waterschade aan je Apple toestel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...