Er komen wereldwijd veel klachten binnen over de nieuwe Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge. Steeds meer gebruikers krijgen problemen met de hometoets en de ingebouwde vingerafdrukscanner. Bijna het hele toestel is krasbestendig, maar juist de hometoets blijkt extra gevoelig te zijn voor beschadigingen.

Gebruikers klagen erover dat de knop al kort na gebruik beschadigd raakt. Het toestel is nog niet zo lang verkrijgbaar. Gebruikers die het toestel slechts enkele weken in gebruik hebben, klagen over flinke beschadigingen aan de knop.

Samsung Galaxy S7 krassen homeknop

Samsung Galaxy S7 niet krasbestendig?

Het lijkt erop dat de Samsung Galaxy S7 en Samsung Galaxy S7 Edge toch iets minder krasbestendig zijn dan aanvankelijk werd gedacht. Uit verschillende delen van de wereld duiken klachten op. De klachten gaan vooral over de homeknop van de toestellen. In de knop is een vingerafdruksensor verwerkt. Juist de homeknop van het toestel blijkt enorm snel te beschadigen.

Beide toestellen beschikken over vrijwel het hele oppervlak over krasbestendig glas. De randen van de toestellen zijn gemaakt van metaal. Dankzij de matte afwerking is de behuizing niet erg gevoelig voor krassen. Juist bij de home-toets is wear and tear te zien, terwijl het toestel slechts enkele weken gebruikt is.

Materiaal

Het is ook niet helemaal duidelijk waar Samsung de homeknoppen op de Galaxy S7 en Galaxy S7 Edge van gemaakt heeft. De home-toets met vingerafdruksensor van oudere Galaxy smartphones, zoals bijvoorbeeld de Samsung Galaxy S6 en Samsung Galaxy S6 Edge waren niet gevoelig voor krassen en beschadigingen, terwijl dat bij de nieuwste toestellen wel het geval is.

Samsung heeft nog niet gereageerd op de aanhoudende klachten rondom de homeknop. Het is maar de vraag of de fabrikant van plan is de problemen op de huidige toestellen op te lossen. Het is best mogelijk dat de fabrikant ervoor kiest een wijziging in het productieproces aan te brengen. Daardoor zal het probleem alleen voor toekomstige gebruikers opgelost zijn, terwijl gebruikers die al een toestel hebben het met een beschadigde vingerafdruksensor moeten doen.

Welke keuze Samsung zal maken, is eveneens nog niet duidelijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *