• Dennis
  • 0

Chatapp WhatsApp gaat begin volgend jaar stoppen met de ondersteuning van oude smartphones. Dat heeft het bedrijf vandaag bekendgemaakt. Een zeer opmerkelijke stap van WhatsApp is dat het mobiele besturingssysteem BlackBerry 10 in zijn geheel niet meer zal worden ondersteund.

WhatsApp houdt begin 2017 grote schoonmaak in de grote hoeveelheid smartphones die op dat moment door de app worden ondersteund. Veel oude smartphones en oude besturingssystemen zullen niet meer worden ondersteund. Per 1 januari 2017 krijgen deze smartphones geen toegang meer tot de app. In de praktijk zal dit niet zo’n probleem worden: het gaat vooral om smartphones die niet meer gebruikt worden.

Whatsapp

WhatsApp schrapt BlackBerry

Een groter probleem ligt op de loer voor de gebruikers van BlackBerry-smartphones. Gebruikers van BlackBerry 10 kunnen vanaf 1 januari 2017 geen gebruik meer maken van WhatsApp. Waarom de chatapp de ondersteuning voor het systeem schrapt, is niet bekend.

Andere smartphones

Ook andere smartphones worden niet meer ondersteund. Het gaat bijvoorbeeld om de ondersteuning voor het zwaar verouderde besturingssysteem Symbian van Nokia. De laatste smartphone met dat besturingssysteem kwam vier jaar geleden uit in de Series 40. De ondersteuning voor de gehele serie zal worden opgeheven.

Daarnaast haalt WhatsApp de bezem door de ondersteuning voor oude Android smartphones. Android 2.1 en Android 2.2 worden dan niet meer ondersteund. Dat is geen ramp: volgens Google draait nog geen 0,1 procent van het marktaandeel momenteel op deze versies. Ten slotte worden ook de ondersteuningen voor oudere versies van Windows Phone en Apple’s iOS opgeheven. Het gaat om Windows Phone 7.1 en Apple iOS 6. De laatste updates voor deze systemen stammen uit 2012 en daarom is de keuze niet meer dan logisch.

Minder logisch lijkt de opheffing van ondersteuning voor BlackBerry 10. Het systeem werd in 2013 uitgebracht en de laatst verschenen smartphone met dit besturingssysteem was de BlackBerry Leap uit maart 2015. Mogelijk schrapt WhatsApp de ondersteuning vanwege de steeds verder tegenvallende verkoopaantallen van de BlackBerry.

Een reactie “WhatsApp stopt ondersteuning oude smartphones

  1. sinds 2 dg geen whatsapp meer. ook niet meer te installeren. op android 2.3.6!!! google support krijgt veel meldingen van t niet meer ondersteunen van smartphones met deze versie. Marleen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...