Berichtendienst WhatsApp zal binnenkort geen ondersteuning meer leveren voor oudere smartphones. Het Series 40-platform wordt opgeheven, evenals het Symbian Series 60-platform van Nokia. Oudere versies van Android en Windows Phone zullen daarnaast aan het einde van dit jaar geen verbinding meer kunnen maken met de messaging dienst.

Opvallend is dat WhatsApp ook volledig zal stoppen met de ondersteuning voor alle BlackBerry smartphones. Ook de nieuwe smartphones van BlackBerry zullen niet meer ondersteund worden. Eerder dit jaar kondigde WhatsApp al aan de bezem door de lijst met ondersteunende smartphones te halen.

BlackBerry WhatsApp

Ondersteuning

Op dit moment is WhatsApp op vrijwel alle mobiele telefoons en smartphones te gebruiken. Maar WhatsApp wil zich gaan concentreren op de besturingssystemen die nu het meest gebruikt worden. Dat betekent dat de messaging dienst zich vooral zal focussen op Android, iOS en Windows. De ondersteuning voor andere besturingssystemen wordt opgeheven. BlackBerry hoort niet bij het rijtje en zal dus ook niet meer ondersteund worden. Dat betekent dat gebruikers van de smartphone geen gebruik meer kunnen maken van WhatsApp. WhatsApp is vanaf eind dit jaar ook niet meer toegankelijk voor de nog uit te brengen smartphones van BlackBerry, zoals bijvoorbeeld de BlackBerry Priv.

BlackBerry

WhatsApp maakte bekend dat de ondersteuning voor alle producten van BlackBerry komt te vervallen. Dat betekent dat er ook geen ondersteuning meer is voor het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem. De ondersteuning voor de oudere smartphones, zoals Nokia Serie 40 en Symbian Series 60 komt ook te vervallen. Alle oude Nokia-smartphones kunnen aan het eind van dit jaar geen toegang meer krijgen tot het netwerk van WhatsApp.

Ook oude smartphones met Windows Phone en Android worden niet meer ondersteund. Consumenten dienen over een smartphone te beschikken met tenminste Android 2.3 of hoger, of een Windows Phone 8 of hoger. Lagere versies worden niet meer ondersteund vanaf het einde van dit jaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *