• Dennis
  • 0

Berichtendienst WhatsApp zal binnenkort geen ondersteuning meer leveren voor oudere smartphones. Het Series 40-platform wordt opgeheven, evenals het Symbian Series 60-platform van Nokia. Oudere versies van Android en Windows Phone zullen daarnaast aan het einde van dit jaar geen verbinding meer kunnen maken met de messaging dienst.

Opvallend is dat WhatsApp ook volledig zal stoppen met de ondersteuning voor alle BlackBerry smartphones. Ook de nieuwe smartphones van BlackBerry zullen niet meer ondersteund worden. Eerder dit jaar kondigde WhatsApp al aan de bezem door de lijst met ondersteunende smartphones te halen.

BlackBerry WhatsApp

Ondersteuning

Op dit moment is WhatsApp op vrijwel alle mobiele telefoons en smartphones te gebruiken. Maar WhatsApp wil zich gaan concentreren op de besturingssystemen die nu het meest gebruikt worden. Dat betekent dat de messaging dienst zich vooral zal focussen op Android, iOS en Windows. De ondersteuning voor andere besturingssystemen wordt opgeheven. BlackBerry hoort niet bij het rijtje en zal dus ook niet meer ondersteund worden. Dat betekent dat gebruikers van de smartphone geen gebruik meer kunnen maken van WhatsApp. WhatsApp is vanaf eind dit jaar ook niet meer toegankelijk voor de nog uit te brengen smartphones van BlackBerry, zoals bijvoorbeeld de BlackBerry Priv.

BlackBerry

WhatsApp maakte bekend dat de ondersteuning voor alle producten van BlackBerry komt te vervallen. Dat betekent dat er ook geen ondersteuning meer is voor het nieuwe BlackBerry 10 besturingssysteem. De ondersteuning voor de oudere smartphones, zoals Nokia Serie 40 en Symbian Series 60 komt ook te vervallen. Alle oude Nokia-smartphones kunnen aan het eind van dit jaar geen toegang meer krijgen tot het netwerk van WhatsApp.

Ook oude smartphones met Windows Phone en Android worden niet meer ondersteund. Consumenten dienen over een smartphone te beschikken met tenminste Android 2.3 of hoger, of een Windows Phone 8 of hoger. Lagere versies worden niet meer ondersteund vanaf het einde van dit jaar.

2 responses to “WhatsApp stopt met oude smartphones en BlackBerry

  1. Wel ik vind het jammer dat deze functie voor mij stopt.
    Ik heb een dure Nokia met ook een zeer goede camera erop waar ik zeer tevreden mee ben.
    Het what’s appen was een prima systeem voor mij.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Wellicht ook interessant


Specificaties Google Pixel 2 lekken uit

Er zijn nieuwe uitgelekte specificaties van de Google Pixel 2 en de Google Pixel 2 XL uitgelekt. Google zou de toestellen intern ‘walleye’ en ‘taimen’ noemen. Het kleinste toestel, de Google Pixel 2, krijgt een 5.0 inch scherm, geproduceerd door HTC. Het grotere toestel krijgt een 5.99 inch beeldscherm met dunne schermranden en wordt gefabriceerd door LG.

Lees verder...

OnePlus introduceert nieuwe OnePlus 5

OnePlus heeft haar nieuwste vlaggenschiptoestel, de OnePlus 5 uit de doeken gedaan. Het toestel moet de tegenhanger worden van duurdere smartphones, zoals die van Apple en Samsung. Het toestel kost tussen de 499 en 599 euro. Daarmee is het de duurste smartphone die OnePlus tot nu toe heeft uitgebracht.

Lees verder...

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland

Samsung Galaxy J5 verkrijgbaar in Nederland
De nieuwe Samsung Galaxy J5 (2017) is sinds vorige week verkrijgbaar in ons land. Het toestel heeft een 2017-update gekregen en werd begin deze maand door Samsung aangekondigd. Het gaat om een middenklasse toestel met een vriendelijke prijs, maar goede specificaties.

Lees verder...

Motorola Moto C Plus naar Benelux

De Motorola Moto C Plus is sinds vorige week officieel verkrijgbaar in de Benelux. De smartphone is gericht op mensen die een smartphone nodig hebben, maar daar niet de hoofdprijs voor willen betalen. De Motorola Moto C is geschikt voor mensen die graag een bericht sturen op WhatsApp en Facebook willen gebruiken.

Lees verder...