Het gebruik van messagingdienst WhatsApp wordt weer gratis. De afgelopen jaren moesten sommige gebruikers van de dienst er een klein bedrag voor betalen. WhatsApp maakt nu bekend dat de dienst voor iedereen gratis is. 

Sommige gebruikers kregen een levenslang abonnement, terwijl anderen ervoor moesten betalen. Officieel zouden alle gebruikers moeten betalen, omdat alleen het eerste jaar gratis is. Maar in de praktijk bleek dat plan niet uit te voeren en dus komt er nu een einde aan de willekeur.

WhatsApp

Moeilijk te verkopen
Jan Koum, de CEO van WhatsApp, zei dat het moeilijk is om abonnementen te verkopen. Niet alle gebruikers hebben een creditcard tot hun beschikking. Dat zou indirect betekenen dat gebruikers zonder creditcard afgesloten moeten worden. WhatsApp wilde graag de grootste blijven en deed dat dus niet. Dat terwijl andere gebruikers wel 89 cent per jaar moesten betalen. De CEO zegt nu dat er een einde komt aan de willekeur.

De dienst is voor iedereen gratis en dat zal ook zo blijven. Daarnaast zal WhatsApp nu geen advertenties weergeven, maar de app aansluiten bij meer bedrijven. Op die manier moeten de investeringen terug verdiend worden.

Klantenservice
Veel bedrijven brengen tegenwoordig hun klantenservice onder op WhatsApp. De bedoeling van het bedrijf achter WhatsApp is dat het gebruik van de dienst door bedrijven betaald moet worden. Bedrijven die diensten als een persoonlijke assistent of taxi’s aan willen bieden, kunnen van WhatsApp gebruikmaken. Binnen nu en enkele weken vervallen alle abonnementjes op WhatsApp.

Alle 909 miljoen gebruikers over de hele wereld kunnen dan gratis gebruik (blijven) maken van de messagingdienst.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *